FÜLES

Kiderült, mikor dőlhet el végleg az Omega együttes jövője

A tavalyi év súlyos veszteségeket okozott a legendás együttesnek, hiszen három tagtól is búcsút kellett venniük.
  • Szerző: Ripost

Tavaly év végén súlyos csapások érték az Omega zenekart. November 18-án Benkő Lászlót, három nappal később Mihály Tamás basszusgitárost, majd legendás technikusát, Erdei Istvánt veszítette el a csapat.

„A napokban múlt három hónapja, hogy szegényeket az utolsó útjukra kísértük. Decemberben volt mindhármuk temetése, ugyan eltelt negyed év, de a gyász időszaka minimum fél év szokott lenni. Úgy gondolom, május közepére tehető ennek a vége, remélem, addigra tényleg minden úgy alakul, hogy akkor már tudunk gondolkodni a hogyan tovább kérdésről” – árulta el Kóbor János a Borsnak.

Nem akarják lezáratlanul hagyni az életművüket
Fotó: Bors – Bánkuti Sándor

A frontember egyébként úgy gondolja ebből a szempontból kapóra jött számukra a járványhelyzet, mert így van elég idejük feldolgozni a gyászt és eldönteni a zenekar további sorsát.

Ebből a szempontból a járvány jót tett, mert alaposan át tudjuk gondolni, egyáltalán szabad-e tovább csinálni. Egyre inkább úgy érzem, így ad hoc mégsem szabadna véget vetni egy ilyen karriernek. És ahogy a nagy zeneművekben mindig van egy finálé, az Omegának is nagy szüksége lenne rá. Mivel jövőre ünnepli a csapat a hatvanadik születésnapját, talán nem kegyeletsértő gondolat, hogy méltó megemlékezést nyújtsunk erről a hat évtizedről – tette hozzá Kóbor János.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?