FÜLES

Megindító látvány, ezt találtuk Bud Spencer sírján

A magyarok zarándokhelye lett Bud Spencer római sírja! A legendás pofonosztó idén lett volna 90 éves, hazánkban pedig mindig is különösen népszerű volt. Így nem csoda, hogy rengeteg magyar rajongó zarándokol el a Verano temetőbe, hogy csendes gyertyagyújtással emlékezzen a spagettiwestern királyára.
  • Szerző: Doris

Megindító látványt nyújt a 2016-ban elhunyt Bud Spencer sírja a római Verano temetőben.

Fotó: Profimedia

A rajongóknak azonban fel kell készülniük arra, hogy az emlékhelyet egyáltalán nem könnyű megtalálni: a Piedone-filmek sztárját ugyanis a felesége családi sírkamrájában helyezték végső nyugalomra, kívülről semmi nem utal arra, hogy ott nyugszik Bud Spencer.

A kamra falára mindössze ennyit véstek: Familia Vasaturo Amato, ami a színész feleségének a családjára utal. A munkatársa is elhatározta, hogy felkeresi a sírt, ám azt csak végül negyven perc bolyongás és többszöri eltévedés után sikerült megtalálni. Szerencse, hogy segítségünkre volt a temető egyik gondnoka, aki azonnal útba igazított minket, amint kiejtettük Bud Spencer nevét. Sőt, azt is elárulta, hogy rengeteg magyar zarándokol Rómába, hogy leróják a kegyeletüket a sírnál.

„Ön is Budapestről jött? Nem meglepő, nagyon sok a magyar itt Bud Spencer halála óta. Az év minden szakaszában jönnek, általában párban vagy csoportosan. És folyton eltévednek! Még akkor is, ha van náluk térkép. Szinte mindig én kísérem őket a síremlékhez” – mesélte mosolyogva Giuseppe, aki hosszú évek óta gondozza a veránói sírkertet.

A családi síremlékhez érve megindító látványban volt részünk. Bár a kamra zárt, és így belépni nem lehet, a kis ablakot kinyitva megláttuk, hogy a sírra egy magyar zászlót terítettek a rajongók!

Fotó: Ripost

„Ez a zászló is jelzi a magyarok szeretetét, amiért nagyon hálásak vagyunk. Olyanok is voltak, akik babkonzerveket hoztak a sírhoz, mivel Bud a filmekben csak úgy falta a hagymás babot. De nézze, nemcsak bab van itt, hanem csipsz, fotók és rengeteg virág” – mutatott be Giuseppe az ablakocskán, majd udvariasan távozott, hogy egy kicsit egyedül legyünk a sírnál.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?