Létrehozva: 2021.02.01.

Lovasi András megtörte a csendet: balesetével kapcsolatban nyilatkozott

„A nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni” – kezdte bejegyzését Lovasi András.

Mint arról a Ripost beszámolt, közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki a rendőrség Lovasi Andrást, aki tavaly március 27-én okozott balesetet Budapesten, a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán. Két rendőr sérült meg, miután Lovasi elnézte a közlekedési lámpát és szabálytalanul hajtott be a kereszteződésbe, ahol letarolt egy szabályosan közlekedő rendőrautót. Mint megírtuk, a baleset egyik sértettje a karambolban maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A zenész most közösségi oldalán tette közzé őszinte sorait, melyben arról ír, hol is tart most az ügye, és belátja, hibázott, ezt az első kihallgatásánál elismerte. Mint írja, indítványozta a közvetítői eljárást, amit a sértettek is kértek, ám az ügyészség azt megtagadta „a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel”. Vádat emeltek ellene. A közvetítő eljárás hiányában tárgyalás nélkül büntetővégzést hoztak ellene: megállapították bűnösségét. 225 ezer forint pénzbüntetést és 1 év közúti járművezetéstől való eltiltást szabtak ki rá.

A bíróság büntetővégzésével szemben az ügyészségnek, nekem és az ügyvédemnek mint meghatalmazott védőnek is jogában, jogunkban állt tárgyalás megtartását indítványozni, de az ügyészség ezt nem tette, tehát tudomásul vette a velem szemben kiszabott büntetést. Ügyvédem – kifejezetten „a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében” – azért kérte az ügyben tárgyalás megtartását, mert – tekintettel „25 éves, kifogástalan közlekedési előéletemre” – nem tartotta arányosnak a járművezetéstől eltiltás kiszabását, illetve annak mértékét sem.

A bíróság által kirendelt orvosszakértő a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése „a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent”.

Ügyvédem, akinek védőként az az álláspontja, hogy az általam okozott cselekmény „súlyosabb jogi minősülésének lehetőségére figyelemmel, várhatóan a bíróság nem adna helyt a járművezetéstől eltiltás mellőzését célzó védői indítványnak”, velem egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt. A tárgyalás megtartására irányuló indítványt egyebekben az indítványozó – jelen esetben a védő – az előkészítő ülés megkezdéséig bármikor visszavonhatja. Ezáltal a bíróság döntése jogerőre emelkedik. így (vélhetően és remélhetően) véget ér az eljárás.

Ügyvédem azt a véleményét is jelezte, hogy amennyiben az ügyészség – a sértettek és a magam egybehangzó kérelmének helyt adva – eleve közvetítői eljárást rendelt volna el, a sértettek már a 2019-es évben hozzájuthattak volna a nekik járó jóvátételi összeghez, valamint 2019-ben jogerősen le is zárulhatott volna az egész büntetőügy.

Még egyszer bocsánatot kérek a balesetért, az okozott gondokért, bajokért és legfőképp a baleset egészségügyi következményeiért. További jobbulást kívánok a vétlen sofőrnek.

Lovasi András”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

metropol.hu

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

"Csípem a feketéket!" – Marics Peti elárulta magát

FÜLES

Szandiról sosem látott fotó került elő, le fog esni az állad

FÜLES

Csak úgy ragyog: szépen gömbölyödik Iszak Eszti pocakja

FÜLES

Lékai-Kiss Ramóna babát vár? Mindenki ledöbbent a legújabb képén