FÜLES

Váratlan fordulat: maradandó fogyatékosságot okozott Lovasi

Az orvosszakértői vélemény alapján módosult a zenész ügyében a vádirat.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki a rendőrség Lovasi Andrást, aki tavaly március 27-én okozott balesetet Budapesten, a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két rendőr sérült meg a balesetben, miután Lovasi András elnézte a közlekedési lámpát és szabálytalanul hajtott be a kereszteződésbe, ahol letarolt egy szabályosan közlekedő rendőrautót.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Nemrégiben elkészült az orvosszakértői vélemény, amely akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja. Ugyanis kiderült, a baleset egyik sértettje maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében, így a Lovasira kiszabható büntetési tétel akár három évig tartó szabadságvesztés is lehet – írja a Blikk.

„A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította – írta a lap megkeresésére dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

És ezeket olvastad már?