FÜLES

Hosszú hónapokig nem láthatja fiát Szilágyi István özvegye

Az ügyvédek szerint legalább másfél évig nem találkozhat Szilágyi István özvegye a fiával. Ennyi ideig tart majd várhatóan Sz. Péter megfigyelése és a tárgyalássorozat, amelynek végén ítélkeznek felette.
  • Szerző: Ripost

Szilágyi István özvegye szomorúan készülődött a mai temetésre. Élete szerelmét a saját fia verte agyon a szeme láttára, de Jolika a történtek ellenére is igyekszik összeszedett és higgadt maradni. Fájdalma szinte nem is látszik, csak időnként, egy-egy váratlan pillanatban bukik ki belőle a felismerés: soha többé nem lesz olyan az élete, mint régen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pétert mikor láthatom? Mikor jön haza?

– kérdezgeti a segítőit naponta többször. A választ, miszerint most nagyon sokáig nem találkozhatnak, mintha meg sem hallaná. Inkább reménykedik, és vár, hátha varázsütésre megváltozik minden, reménykedik, hogy ha a zavarodott elméjű fia bocsánatot kér a bíróságon szörnyű tettéért, talán az otthonában töltheti a büntetését. Jolika – nyilvánvaló – nem tud haragudni a gyermekére. Akkor sem, ha az élete szerelmét ütötte agyon. Péter számára az egy szem fia, akinek már megbocsátott.

Fotó: Ripost

„Az elmeorvosi megfigyelés, aztán a nyomozás lezárultával a bírósági tárgyalás hosszú időt vesz igénybe” – mondta a Borsnak az a névtelenséget kérő ügyvéd, akivel az özvegy is találkozott.

Ezt a lap kérdésére dr. Lichy József ügyvéd is megerősítette, hozzátéve: Szilágyiék esetében azért nem lehetséges a szokásos láthatás, mert függetlenül a rokonsági viszonytól, az asszony vallomása ügydöntő jelentőségű. „Mivel az édesanya az egyetlen szemtanú az ő vallomása közvetlen bizonyíték. Innentől kezdve az ügyészség nem kockáztatja meg, hogy egy találkozással megváltoztassa a tanúvallomását a fia befolyása miatt. Minősített emberölésben nyomoz a hatóság, biztos vagyok benne, hogy eltiltják őket egymástól. A bűnügyi érdek meghaladja az emberiességi oldalát az ügynek. A nyomozás lezárását követően, ami simán lehet másfél év, elképzelhető, hogy engedélyezik a láthatást, de még az is lehet, hogy akkor sem. A büntetőper bírájának jogköre lesz, hogy engedélyezi vagy sem.”

Ezt Jolikának is elmondták, de erre is csak bólogatott, nem reagált. „Elborult az elméje, de nem rossz ember, hiányzik a fiam!” – mondta a Bors munkatársának lesütött szemmel.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?