LELKIZŐ

Szilágyi István temetése: szívszorító levéllel búcsúzik a színész unokája

Péntek délelőtt kísérik utolsó útjára Szilágyi Istvánt. A május 3-án brutálisan meggyilkolt színészt özvegye, kollégái és tisztelői kísérik az utolsó útjára. Egyetlen unokája, a tizenhét éves Nándor a koronavírus miatt nem térhet haza külföldről a temetésre, a kamaszfiú azonban megtalálta a módját a búcsúzásra: levelet írt a nagyapjának, amit a temetésen felolvasnak majd.

Élete egyik legnehezebb napja a mai Szilágyi István özvegyének. Jolika néni délelőtt kíséri utolsó útjára imádott férjét, akinek az életét a közös fiuk oltotta ki. A fájdalma mérhetetlen, és ezen az sem segít, hogy egyedül kell megbirkóznia a veszteséggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Soós Lajos

A gyilkossággal gyanúsított fia az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti az előzetes letartóztatását, egyetlen unokája, Nándor pedig Brüsszelben él az édesanyjával. A koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza a temetésre. A kamaszfiú volt az idős művészházaspár szeme fénye, az egyetlen, akire igazán büszkék lehettek, és Nándi is nagyon ragaszkodott az apai nagyszüleihez.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a tizenhét éves fiú úgy döntött, hogy ha nem lehet ott a temetésen személyesen, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától.

Ehhez Szilágyi István volt munkaadójának segítségét kérte: elküldött egy levelet Forgács Péternek, a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, és arra kérte őt, hogy olvassa fel a temetésen a nagyapjának szánt sorokat.

„Természetesen, ahogy a templomi búcsúztatón, úgy a temetésen is rövid beszéddel készülök. Fájdalmas tisztség az enyém, hiszen mindannyian nagyon szerettük Pistát. A temetés legnehezebb része számomra az lesz, amikor felolvasom az unoka, Nándi sorait. A fiú nagyon érzékeny lelkű, és mivel nem tudnak az édesanyjával hazautazni, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától. Szívhez szóló sorokat írt, amiket a temetésen majd mindenki hallhat. Köszönetet mondott neki a sok törődésért, hiszen nagyon szoros volt közöttük a kapcsolat, biciklizni is Pista tanította meg a fiút. A levél megható, és tele van szeretettel” – árulta el a -nak Forgács Péter, aki a színházával a temetés összes költségét magára vállalta.

A részleteket olvasd el a napilap pénteki számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?