LELKIZŐ

Szilágyi István özvegye: Szeretném, hogy a fiam is ott legyen a temetésen

Szilágyi István felesége, Jolika néni május 3-án szemtanúja volt, hogy fia rátámadt és egy kalapáccsal meggyilkolta az édesapját. Bár az asszony terhelő vallomást tett a rendőrségen, mégsem tud haragudni a fiára. Meggyőződése, hogy Péter megbánta szörnyű tettét, így azt szeretné, ha a temetésen is együtt búcsúztathatnák a legendás színészt.
  • Szerző: Ripost

A józan ész és az anyai szív ellentétes érzései viaskodnak Szilágyi István özvegyében. Az asszony jól tudja, hogy fia tettére nincs ésszerű magyarázat, ő mégis megbocsátotta Péternek, hogy május 3-án végzett az idős színművésszel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jolika hazavárja a fiát és azt szeretné, ha a gyilkos gyermek is ott állhatna mellette a sírnál a pénteki temetésen.

Fotó: Markovics Gábor

Az özvegy meggyőződése, hogy Péter már megbánta tettét, és nem is akart igazán az apjának ártani, csak egy pillanatnyi elborulás váltotta ki belőle a gyilkos ösztönt. Minden vágya, hogy Péterrel az oldalán adhassa meg a végtisztességet a férjének, ennek érdekében pedig már el is kezdett intézkedni.

A 49 éves férfi jelenleg harmincnapos előzetes letartóztatását tölti az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI), édesanyjával pedig egyébként sem találkozhatna, mivel Jolika néni tanúként érintett az ügyben. Az asszony ennek ellenére minden követ megmozgat, hogy – megfelelő védőőrizet mellett – Péter részt vehessen a temetésen. Jolika néni egy ügyvéddel is beszélt ez ügyben.

Fotó: Ripost

„Szinte biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett, és szeretne elbúcsúzni az apjától. Mindenesetre én szeretném, ha ott lehetne, de nem tudom, hogy van-e erre lehetőség. Az ügyvéd szerint már nagyon rövid az idő arra, hogy megkapja az engedélyt, de nem adom fel” – kezdte a -nak Joli néni, aki csak azért hezitál, mert attól fél, hogy az elhunyt férjét szerető tömeg felbőszülne, ha látnák a sírnál Pétert.

„A szívem azt súgja, hogy Péternek ott kellene állnia mellettem a temetésen! De persze lehet, hogy rossz vért szülne a jelenléte. Félnék attól, hogy esetleg káoszt okozna, ha meglátnák őt azok, akik szerették és tisztelték a férjemet, de én most mindent megteszek, hogy esetleg ott lehessen” – mondta elgondolkodva az asszony.

Hogy mit mond a jog az ilyen esetekben, elolvashatod a napilap csütörtöki számában!

És ezeket olvastad már?