FÜLES

Harry és Meghan visszafizetik a brit adófizetők pénzét

A királynő nem hagyja, hogy Harry kihátráljon az ígéretéből, és behajtja rajtuk azt a pénzt, amit a házukra elköltött a palota.
  • Szerző: The_M

Hiába övezi óriási tisztelet és imádat a brit királyi család tagjait Angliában, az emberek közül sokan lándzsára tűzték volna Harry és Meghan fejét, amikor kitalálták, hogy hátat fordítanak a korona szolgálatának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legtöbben még csak nem is azért haragudtak rájuk, mert civilebb életet akartak, hanem azért, mert előtte még a brit adófizetők pénzéből összehozták az álomesküvőjüket, utazgattak, illetve teljesen felújították a Frogmore-házat.

Fotó: Profimedia

Ez utóbbi fájt a legjobban az alattvalóknak, hiszen az óvatos becslések szerint is közel egymilliárd forintnak megfelelő összeget költöttek el a házra. Harry az emiatt kialakult lincshangulatban kitalálta, hogy ezt az összeget visszafizetik a népnek. Így ez bekerült a Megxit hivatalos egyességébe is.

Most pedig II. Erzsébet parancsára a sussexi hercegi pár megkezdte a törlesztést a brit állampolgároknak. Körülbelül havi 7 millió forintnyi fontot fizetnek ki lakbér címén, plusz az évi karbantartás és rezsi is őket terheli.

A Frogmre-ház jelenleg üresen áll, Harryék bármikor szabadon használhatják, amikor Angliában vannak. De csak addig, míg fizetik a törlesztést, ha az abbamarad, akkor a királynő más felhasználást keres a villa számára. Odaadhatja a család egy másik tagjának, vagy akár múzeumot is csináltathat belőle.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?