HŰHA

Bejelentette a palota: Harry és Meghan elveszíti a királyi fenség címet

A cím elvétele mellett vissza kell fizetniük a házuk felújítási költségeit is.
  • Szerző: Ripost

II. Erzsébet királynő bejelentette: Harry és Meghan nem használhatja tovább a királyi fenség címet és nem képviselik tovább formálisan a királynőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Abban is megállapodtak, hogy vissza kell fizetniük azt a 2,4 millió angol fontot, amelyet a Frogmore ház felújítására költött a palota. Ezentúl pedig nem kapnak az adófizetők pénzéből járandóságot.

Cserébe viszont szabadon üzletelhetnek, azzal a megkötéssel, hogy nem sérthetik a királyi család hírnevét. Egyelőre azt nem lehet viszont tudni, hogy a „Sussex Royal” brandnevet használhatják-e.

„Örülök, hogy hónapokon át tartó megbeszélések után végül sikerült együtt egy olyan megoldást találnunk, amely konstruktív és támogató unokám és a családja számára. Harry, Meghan és Archie mindig a családunk szeretett tagjai lesznek” – írta közleményében II. Erzsébet királynő.

„Elfogadom a független élet iránti kívánságukat, amit javarészt az okozott, hogy az elmúlt két évben nagyító alatt élték az életüket. Szeretném megköszönni odaadó munkájukat, amit nemcsak az országban, de az egész Nemzetközösségben és még azon is túl végeztek, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy Meghan milyen gyorsan vált a királyi család tagjává. Az egész család azt reméli a mai megállapodás után, hogy ezzel elkezdhetik építeni az új boldog és békés életüket”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?