SZTÁRDZSÚSZ

Itt a menetrend: végéhez értek a Megxit előkészületei

A királyi családban nagy port kavaró döntés nemsokára a valóságban is életbe lép.
  • Szerző: Ripost

Március 31-én fog megtörténni a Megxit. Harry herceg és Meghan Markle utolsó királyi kötelességeinek március 9-én tesz majd eleget, majd a hónap végén elkezdik a családtól független életüket – írja a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A hercegi pár múlt hónapban jelentette be, hogy kilép a királyi családból. Harry azonban ezek után is megőrzi őrnagy, hadnagy parancsnok és századvezető rangját. Tiszteletbeli katonai tisztségeit viszont 12 hónapig nem használja majd.

Sussex hercege és hercegnéje áprilistól tehát már nem lesz a Buckingham-palotában hivatalban, a Megxit előkészületei pedig folytatódnak. A herceg és hercegné a következő pár hétben várhatóan Nagy-Britanniában fog tartózkodni, Harry ugyanis az Invictus Games védnöke. Február 28-án például Jon Bon Jovival vesznek részt egy eseményen.

Utána Harry és Meghan március 5-én az Endeavour Fund díjátadón vesz részt, Harry pedig március 6-án Silverstone-ba megy Lewis Hamiltonnal. Ezután a házaspár együtt megy el a Mountbatten Zenei Fesztiválra, Meghan pedig a nemzetközi nőnapon, március 8-án is megjelenik a nyilvánosság előtt. Másnap a hercegi pár csatlakozik a királynőhöz és a családhoz a Westminsteri apátságban a Nemzetközösség eseményén.

Új életük hivatalosan március 31-én kezdődik, Buckingham-palotai munkájuk április 1-jén ér véget.

És ezeket olvastad már?