FÜLES

Fillérekből elkészítheted Bereczki Zoltán ízletes receptjét!

A sármos színész nemcsak a színpadon képes a tökéletes alakításra, hanem a konyhában is! És nem is kell mélyen a pénztárcádba nyúlni, hogy elkészíthesd ezt a finom, hétvégi menüt!
  • Szerző: T.B.

Sóskaleves

Hozzávalók:
- 2 kg sóska
- só, cukor, citromlé
- 1 nagy tejföl

Azért van szükség ilyen nagy mennyiségű sóskára, hogy sűrű legyen a leves, annak ellenére, hogy nem rántjuk be!

Lobogó vízbe dobjuk, ha összeesett, szűrjük le, és turmixoljuk össze botmixerrel. Fazékban kb. másfél liter vízzel forraljuk.

Ízesítsük: fűszersóval, lehetőleg nádcukorral és egy fél citrom levével. Végül tegyük bele a tejfölt.

Grillezett szárnyas pecsenye pikáns szószokban

Hozzávalók:
- csirkemell, csirkecomb
- paradicsom
- paprika
- cukkini
- gomba
- kukorica
- narancs
- alma
- hagyma

A narancsot hámozzuk, az almát csak csumázzuk, de mindent szeleteljünk fel: a gombát, hagymát, cukkinit lehet vékonyra, a paradicsomot kicsit vastagabbra, az almát, narancsot pedig ujjnyi vastagra.

A kukoricát kicsit előfőzzük. Az őszibarackot beletehetjük úgy, mint a narancsot meghámozva, kimagozva, vagy csak egyszerűen félbevágva. A paprikát csak úgy, mintha szendvicsre menne. Ha a kukorica kész, szeleteljük fel kb. két ujjnyi vastag szeletekre.

Fontos, hogy ne legyen túl forró a sütőlap/grill, mert az ízeknek jól össze kell érniük.  Jöjjön az olíva, hagyma.

Innentől csak arra figyeljünk, hogy mi milyen gyorsan sül meg, illetve, hogy mennyire kell, hogy megsüljön.

A gombával és a cukkinivel folytassuk, majd a paradicsommal, paprikával, naranccsal és az almával. Ezután jöhetnek a fűszerek!

A fedőt mindig rakjuk vissza, különben elszaladnak az ízek, illatok.

Most jön a szósz!

Kezdjünk a mustárral, és végül a húst is tegyük rá. Szorítsunk neki helyet, két perc múlva pedig fordítsuk meg. Végül egy kis mézzel öntsük nyakon.

És ezeket olvastad már?