FÜLES

„Fel nem tudom fogni, hogy ennyi idős vagyok” – 75 éves lett Kudlik Júlia

Egészséges életmóddal tartja magát karban az egykori műsorvezető.
  • Szerző: Ripost

Szinte megállt az idő szerda este a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum konferenciatermében, ahol helyi rajongók gyűltek össze, hogy láthassák a legendás Kudlik Júliát. A nemrégiben 75. születésnapját ün­neplő, mai napig is elképesztően népszerű műsorvezetőnőt már az utcán szelfizni vágyó rajongók várták, a beszélgetésre pedig az őt híressé tevő Delta című tudományos magazin feledhetetlen dallamaira érkezett -írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nő létemre fizetést kaptam, hogy beszéljek, nem semmi” – ironizált Kudlik, aki nemcsak népszerűségét, hanem kifinomult megjelenését is megőrizte. A kétórás beszélgetésen elárulta, néha még mindig nehéz elhinnie, hogy nemrégiben volt a het­venötödik születésnapja.

„A hetvenöt egy szám. Fel nem tudom fogni, hogy ennyi idős vagyok. Először a fiatalab­baknak üzennék az időről és a korról: ne felejtsék el, hogy az élet múlandó. Minden evilági múlandó, az öregkorunk – ami ajándék – feladat is egyben, amit fiatalkorunkban alapozunk meg. De ki gondol bele ekkor? Mindenki azt hiszi, hogy örök életére ilyen okos, szép, kívánatos lesz, sosem hal meg, mindig így marad. Hát nem egészen. Ha valaki idősebb korában csinos, az baromi nagy szerencse. Hogy öregasszonyként is rokonszenves tudjak maradni, nem kis meló, elhihetik” – nevette el magát.

Nem kozmetikumokkal
Neve és arca összeforrt a Delta című műsorral
Fotó: Bors

A hajdani tévés a férfiakat sem kímélte.

„Hogy a mai menő macsókból mamuszban csoszogó, zsörtölődő vénember helyett, hófehér hajú, tiszteletreméltó, unokákat szerető nagyapó legyen, az sem az edzőteremben töltött idő függvénye” – fűzte hozzá.

Nyugdíjazása után végleg hátat fordított a médiának, 2008-ban egyetemre jelentkezett teológia szakra, s bár kijárta az iskolát, nem diplomázott. Ötéves tanulmányait követően új célt tűzött ki az életében, Szvorák Ka­talin népdalénekessel az or­szágot járva tanítják és szórakoztatják a közönséget, magyarságot őrző dalaikkal és Kudlik gondolataival.

„Úgy éreztem korábban, hogy az ország mentálisan egyre lejjebb süllyed, az embereket rá kéne erre ébreszteni, valami buzdítót kéne mondani nekik, hogy ne a temetőbe meg a Dunának rohanjanak, hanem próbáljanak változtatni. Rájöttem, nem kell más, mint hogy a szeretetről szóljon a szöveg, ezért összeállítottam egy nyolc-tíz perces előadást a szeretetről” – mesélte.

Nem kozmetikumokkal
küzd a külsejéért, hanem egészséges életmóddal
Fotó: Bánkúti Sándor

A személyes történetek és életbölcsességek mellett azt is megosztotta rajongóival, mitől van még mindig ilyen irigylésre méltó formában.

„A belső ragyogás többet ér, mint a külvilági csillogás. Tulajdonképpen az idő múlásán sem töröm magam, mert sem megállítani, sem visszafordítani nem tudom. De hogy szép és tartalmas legyen az életem, azért mindent elkövetek. Nem kapkodok csodaszerek után, amitől nem lesz ráncom meg szarkalábam, mert az is hozzám tartozik, és különben sem léteznek ilyen szerek. De hogy a megjelenésüket késleltessem, a mélységüket mérsékeljem, azért mindent megteszek: nem dohányzom, nem iszom alkoholt, legfeljebb egy pohár bort vagy egy sört. Ha tehetem, alszom eleget, naponta négy kilométert sétálok, mert a csontritkulásra ez a legjobb gyógyszer a hölgyeknek adott „lórúgás” gyógyszerek helyett” – mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?