FÜLES

Élete legnagyobb elismerését kapja Luke Skywalker

A híres Jedi megformálója Mark Hamill nőnapon csatlakozhat azoknak a sztároknak a sorához, akik csillagot kaptak Hollywoodban.
  • Szerző: Ripost

A 66 éves filmsztár csillagát március 8-án avatják fel a hollywoodi Hírességek sétányán. Az eseményen a Star Wars-széria atyja, George Lucas és a filmek másik híres hősét, Han Solót alakító Harrison Ford is beszédet mond majd.

A kaliforniai származású Mark Hamill több mint 40 éve szerepelt a Csillagok háborújában, az első Star Wars-filmben. A nyolcvanas években a színész a trilógia további két epizódjában, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér című részekben is Luke Skywalkert alakította, majd Star Wars: Az ébredő Erő és a Star Wars: Az utolsó jedik című újabb részekben is visszatért a legendás szerepéhez.

Hamill a Csillagok háborúja-filmek mellett számos más moziban és tévés produkcióban is dolgozott. A közelmúltban feltűnt a Kingsman: A titkos szolgálat című filmben, és a közreműködésével hamarosan bemutatják a Con Man című drámát, amely Barry Minkowról, a börtönbüntetésre ítélt csaló üzletemberről szól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?