FÜLES

Kiderült, ennyi év börtönt kaphat Alec Baldwin

Mivel nemcsak a főszereplője, de a producere, főgyártásvezetője is a filmnek, amelynek forgatásán tragédia történt, mindenért ő felel.
  • Szerző: Doris

A New York Post több jogi szakértő megkérdezése után arra a következtetésre jutott, hogy akár másfél éves börtönbüntetés is várhat Alec Baldwinra, aki csütörtökön két embert is lelőtt egy kelléknek szánt fegyverrel a Rust című film forgatásán. Közülük az egyik, az operatőrnő bele is halt a lövésbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült, ennyi év börtönt kaphat Alec Baldwin

Fotó: Northfoto

A New York Post által megkérdezett jogi szakértők álláspontja szerint könnyen lehet, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perbe fogják Baldwint, aki nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere, magyarul vezető producere, főgyártásvezetője a filmnek – írja az Index.

„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell” – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?