LELKIZŐ

„Valaki ezért megfizet”: Válaszokat akar Alec Baldwin agyonlőtt áldozatának családja

Közben az is kiderült, hogy éles lőszerrel volt megtöltve Alec Baldwin kellékfegyvere.
  • Szerző: szbd

Válaszokat követel az agyonlőtt operatőr, Halyna Hutchins családja. A 42 éves nő szülei, Antoly és Olga teljesen kikészültek, amikor a lányuk férje közölte velük a tragikus hírt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a is beszámolt róla, Alec Baldwin egy fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert a Rust című westernfilm forgatásán. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A család gyászol, de válaszokat akarnak. „Ha valaki hibázott, fizetnie kell érte. Egyszerűen nem értik, hogyan történhetett meg ez a szörnyűség” – nyilatkozta a The Sun-nak az egyik családi barát.

Alec Baldwin önként tett tanúvallomást (Fotó: Northfoto)

„Beszéltem Alec Baldwinnal, és biztosított a támogatásáról” – mondta el a Dailymail-nek az elhunyt operatőr férje, Matthew. „Jelenleg még nem állok készen arra, hogy kiadjak egy hivatalos közleményt, de tervben van. Szeretném majd néhány szóban összefogalni, hogy milyen ember volt, és hogy mi történt egészen pontosan. Amint készen állok rá, Twitteren fogom közzétenni” -tette még hozzá.

Éles lőszerrel volt megtöltve Alec Baldwin kellékfegyvere, amellyel a halálos lövéseket leadta a forgatáson

Ez derült ki a megyei seriff jelentéséből, amelyet a helyi bíróságnak küldött pénteken.

A dokumentum szerint Baldwinnak a csütörtöki forgatáson egy segédrendező biztonságosnak minősített fegyvert adott át, amelyről az asszisztens nem tudta, hogy éles lőszerrel van megtöltve.

Bár a gyilkos fegyver típusa nem ismert, az ügy iratai szerint Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert a Hannah Gutierrez fegyvermester által egy asztalra előre kikészített három közül, és átadta Baldwinnak, jelezve, hogy biztonságos.

A forgatási munkálatokat megszakították. A seriff hivatala szerint nem emeltek vádat, a nyomozást azonban még nem zárták le. A rendőrség hangsúlyozta, hogy Baldwin önként tett tanúvallomást a történtekről.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
És ezeket olvastad már?