SZTÁR

Exkluzív részleteket árult el Dobó Kata az új filmjéről

Lánya inspirálja a színésznőt a családi mese forgatása közben.
  • Szerző: Buster

A pandémia miatt két hónappal később kezdődtek a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő El a kezekkel a papámtól! című nagyszabású „mesemozi” forgatásai, melynek rendezője Dobó Kata. A színésznőnek a Kölcsönlakás után ez a második rendezése, mellyel hatalmas fába vágta a fejszéjét. A családi film ugyanis nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel forog, melyben Kata segítségére Gulyás Buda technikai rendező lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az alkotás alapötletét az 1933-ban Lakner Artúr tollából megjelent Édes mostoha című könyv adta, melyet azonos címmel 1935-ben vittek először filmvászonra. Az „El a kezekkel a papámtól!” ugyanakkor messze elrugaszkodik az alapműtől és az ígéretek szerint, egy szó szerint varázslatos világba helyezi át a történetet, melyben komoly hangsúlyt kapnak majd a betétdalok is. Ez volt az egyik oka annak, hogy Kata választása Csobot Adél énekesnőre esett a főszereplőválogatás során.

Fotó: Bara Szilvia

„Fantasztikus lehetőség ez a film összes alkotója – beleértve a díszletért és jelmezért felelős szakembereket, sminkeseket, fodrászokat és természetesen a rendezést – számára, hiszen minden részletét magunk találhattuk ki, mivel a történet egy elképzelt múltban játszódik” - kezdte a színész-rendező, akinek konkrét elképzelései voltak a történet karaktereiről.

„Az volt a legfontosabb, hogy egyértelmű jellemrajzot kapjunk a szerepek megformálásakor, hiszen ez egy mesefilm. Így esett a választásunk például a férfi főszerepet alakító Bokor Barnára és a női főszereplőre, Csobot Adélra is. Adél többkörös castingon vett részt, de már az első próbafelvételeken is látszott, hogy pont az ő vidám, nyitott személyiségét keressük” - mondta Dobó Kata.

A színésznő számára komoly könnyebbséget jelent, hogy kislánya miatt most is otthonosan mozog a mesék világában.

„Anyaként is fontos számomra, hogy most egy mesefilmen dolgozhatok. A lányom nyolc éves, de még most is olvasok neki esténként és boldogsággal tölt el, hogy olyan gyerekeknek mesélhetek majd ezzel a filmmel, mint ő. Persze családi mozi készül, így az a cél, hogy a felnőtteket is éppen úgy lekösse, ahogy a gyerekeket” - tette hozzá Dobó Kata

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?