Létrehozva: 2024.10.27. 21:00

Ezeknek a sztároknak nem a szakállvágó a legjobb barátjuk - Galéria

Az arcszőrzet manapság egyre nagyobb divat, és van, amikor szükség is van rá. A hollywoodi férfiak például sok esetben szakáll mögött bujkálnak az utcán, vagy éppen a szakállvágó segítségével válnak alkalmassá egy szerepre.

A hollywoodi férfiak évtizedek óta szakállal és arcszőrzettel kísérleteznek, hogy új stílusokat és karaktereket teremtsenek, sőt, néha ezek még egy-egy film sikerében is közrejátszhatnak. A szakáll sok színész számára az átalakulás eszköze: a szakállvágó által simára borotvált arc egy modern hőst, míg a markáns, bozontos szakáll egy bölcs, tapasztalt karaktert sugallhat.

Galéria - Macsó férfiak szakállal és nélküle szakállvágó RIPOST - Adrián
Hugh Jackman a hollywoodi férfiak egyike, aki büszke szakállvágó tulajdonos – Fotó: Northfoto / hot magazin

A történelemben a szakáll szimbolikus jelentőségű: az ókori görögöknél nem volt olyan, hogy sima arcú bölcs (ahogy azt a szobrokon is láthatjuk), míg a viktoriánus korban a férfiasság egyik fő jelképe volt. Ezek az áthallások ma is érvényesek, különösen a filmiparban. Vegyük például a Marvel-filmek szuperhőseit: Chris Evans és Robert Downey Jr. karaktereihez is sokat tett arcszőrzetük. Amerika Kapitány (Evans) tükörsima fizimiskája a hősi tisztaságot jelképezte, míg Tony Stark (Downey Jr.) ikonikus kecskeszakálla a huncut kópé imázsának fontos eleme volt.

A modern hollywoodi férfiak sok esetben civilként is a szakállat választják, hogy elrejtőzzenek, vagy egyszerűen, hogy lazább, férfiasabb külsőt öltsenek. Brad Pitt például egyike azoknak, akik gyakran változtatják így küllemüket. A sűrű, bozontos szakálltól egészen a rövid, ápolt változatig minden stílust kipróbált, miközben megőrizte stílusikon státuszát.

A szakállvágó legnagyobb ellenségei

Hollywoodban a szakáll egyfajta „divatkiegészítővé” vált: olyan színészek, mint Jason Momoa vagy Keanu Reeves, nagyban hozzájárultak a szakáll újbóli népszerűségéhez. Manapság már nemcsak a klasszikus férfiasság jelképe, hanem az egyéni stílus és identitás hangsúlyozásának eszköze is. Egy jól megválasztott szakáll tökéletesen képes kiemelni egy karakter arcának vonásait, és ezáltal még több mélységet adni a megformált szerepnek – mind a vásznon, mind a való életben.

Nézd meg a hot! magazin összeállítását, mekkora különbséget egy kis szőrzet kedvenc hírességeink arcán:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek