TÜZELŐÁLLÁS

Vincze Ottó máris nekivágott, ez lesz a feladata Barcelonában

A barcelonai magyar örökség feldolgozásáért felel a jövőben Vincze Ottó, aki labdarúgóként a katalán klub színeiben szerepelt.

Izgalmas munkát kapott Vincze Ottó. Az egykori 11-szeres magyar válogatott labdarúgónak a barcelonai magyar örökség feldolgozása lesz a feladata. Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bízta a 45 éves korábbi labdarúgóra, akinek van kötődése a katalán városhoz, hiszen 1997-ben a Barcelona B csapatában futballozott. Vincze Ottó a -nak elmondta, a magyar vonal mindig is erős volt arrafelé.

„Barcelona és Magyarország között hosszú ideje nagyon jó a diplomáciai kapcsolat” – fogalmazott Vincze. „Ezt szeretnénk tovább építeni. Magyarország büszke arra, hogy kiváló magyar sportolók szerepeltek, és Hanga Ádám személyében szerepelnek, a katalán klub kötelékein belül. A magyar vonal élt, él, és reményeink szerint élni fog Barcelonában, ahol szintén büszkék arra, hogy ilyen kiváló magyar sportolók öregbítették a világhírű klub hírnevét. Szijjártó Péter miniszter úr is úgy gondolja, hogy ezt fontos tovább ápolni. Keresni azokat a lehetőségeket, kapcsolódási pontokat, aminek köszönhetően a két fél között tovább élhet a viszony.”

Vincze Ottó már felvette a kapcsolatot Magyarország barcelonai főkonzuljával, Taróczy Balázzsal, egykori teniszezővel, aki a nyolcvanas években a Roland Garroson és Wimbledonban is nyerni tudott párosban.

„Taróczy Balázsnak nagyon fontos szerepe lesz ebben, ő is nagyon nyitott erre, már egyeztettünk vele. Természetesen Barcelonában a sporton túl is rengeteg a feladat, de a katalán városban a sport, és azon belül a labdarúgás, talán a legkiemeltebb terület.”

Vincze Ottó
Fotó: MTI

Vincze Ottónak egykori barcelonai csapattársai is segítenek.

„Számos korábbi barcelonai csapattársam tevékenykedik a klub kötelékében. Már beszéltem velük, jelezték, hogy mindenre nyitottak. Erről szól a sportdiplomácia, hogy az ember ápolja azokat a kapcsolatait, amelyek a rendelkezésére állnak, illetve újakat találjon.”

A Barcelona 100. évfordulóján, 1999-ben a szurkolók a csapat történetének legjobb játékosává választották Kubala Lászlót, akinek azóta szobrot emeltek a Camp Nou Stadion mellett.

„A Barcelona korábbi híres magyar labdarúgói, Kubala László, Czibor Zoltán és Kocsis Sándor kapcsán már rendeztek különböző emlékeseményeket, filmeket, szoboravatásokat. Megjelent a 'Magyarok a Barcáért' című film, amiben bemutatták a magyarok tevékenységét, hogy mekkora becsben tartják őket. Ezt szeretnénk folytatni.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?