KIAJOBB

Vincze Ottó ünnepel, ezt kérte a születésnapjára

Bearanyozná Vincze Ottó mai születésnapját a Ferencváros továbbjutása. A Fradi egykori legendás labdarúgója csütörtökön lesz 45 éves, és bízik benne, hogy este a zöld-fehérek sikerére koccinthat.

Vincze Ottó pontosan tudja, milyen hangulata van a csoportkörért játszott párharcoknak. Az egykori válogatott középpályás 1995-ben a Ferencváros, 2002-ben pedig a Zalaegerszeg tagjaként meccselt a Bajnokok Ligája főtáblájáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vincze Ottó gólt szerzett az 1995-ös Grashoppers-FTC Bajnokok Ligája mérkõzésenFotó: MTI

„Ezek a találkozók nagy felhajtással járnak, az ember ilyenkor felfokozott állapotban készül – elevenítette fel a régi csatákat a nak Vincze Ottó. – 1995-ben komoly sikernek számított, amikor a Fradival 1-0-ra nyertünk a belga bajnok otthonában. Viszont még nagyobb szenzációnak számított, amikor a ZTE-vel győztünk a Manchester United ellen.”

Csütörtök este az FTC is a csoportkörét küzd, ezúttal az Európa-liga a tétje a Suduva elleni hazai mérkőzésnek. Litvániában 0-0-ra zártak a felek, vagyis óriási esély előtt áll a Ferencváros. Vincze Ottó éppen a meccs napján, augusztus 29-én ünnepli a 45. születésnapját, és továbbjutást „kért” a Fraditól.

„Bearanyozná a születésnapomat a Fradi továbbjutása. Elvileg ott leszek a meccsen, a helyszínen fogok szurkolni. A Fradin jelenleg van egy fajta nyomás, mert az első meccs alapján elérhető a győzelem. Simán tovább kell jutni! Ha a valós tudását adja a csapat, akkor egyértelmű a párharc végkimenetele. A szurkolók most is hozzá fogják tenni a magukét, a Fradi már az első félidőben lezárhatja a meccset.”

A szurkolók 24 éve, a Ferencváros-Anderlecht BL-visszavágón is kitettek magukért, és akkor továbbjutott a magyar csapat. Vincze Ottó úgy véli, manapság már nincs olyan direkt kapcsolat a játékosok és a drukkerek között.

„A két korszakot összehasonlítva az a legnagyobb különbség, hogy mi akkoriban jóval direktebb módon érintkeztünk a közönséggel. Például az Anderlecht elleni visszavágó előtt két-háromezren jöttek el az edzésünkre. Köztük volt a Ferencváros jelenlegi elnöke, Kubatov Gábor is, aki rendszeresen járt a meccseinkre. Ma már nem jellemző, hogy a szurkolók feltűnnek az edzőközpontban, és már ott biztatni kezdik a csapatot. A mai futballisták megfoghatatlanabbak a külvilág számára, az egyetlen érintkezési pont a stadion. Persze ott ugyanúgy fantasztikus hangulatot fognak teremteni!”

A Ferencváros-Suduva EL-visszavágót csütörtökön 20 órától játsszák.