SPORT

Veszélyes területen a magyar válogatott, ezek a szabályok

Csütörtökön közel 10 hónap után focizik újra a magyar fociválogatott. A törökországi Nemzetek Ligája-meccsen nem csak az ellenfélből kell felkészülni. A koronavírus elleni védekezés már szinte ugyanolyan fontos, mint a pályán elért eredmény.
  • Szerző: SK

Óriásit változott a világ futballja tavaly november óta. Akkor senki nem gondolta volna, hogy teljesen új szempontok lesznek a sportban. A koronavírus miatt nézők sem lehetnek ott a törökországi Nemzetek Ligája-meccsen, de a járvány ennél is több hatással van a felkészülésre.

Nem csak a kapitány dönt

Marco Rossi két játékosáról is a koronavírus miatt mondott le. A debreceni Korhut Mihályt és a kispesti Gazdag Dánielt kellett utólag kitenni a bő keretből. A két klub környezetében pozitív eseteket találtak, így az érintett játékosok szerepeltetésétől eltekintett az olasz kapitány. Így fordulhatott elő, hogy jelenleg hat abszolút újonc van a keretben.

Maszkban tartott edzést Marco Rossi
(Fotó: MLSZ.HU)

Négy teszt egy hét alatt

A válogatott tagjai közül többen maszkban dolgoztak már a hétfői edzésen is. A törökországi útra szintén bekerülnek a csomagokba a maszkok, a kesztyűk (nem csak kapusoknak) és a fertőtlenítő-szerek. A keret és a stáb tagjait összesen négyszer ellenőrzik, csak negatív teszttel lehet játszani és a hazaérkezésnél az országba belépni.

Tilos a turistáskodás

A törökországi találkozót veszélyeztetett zónában rendezik, mivel az országban már közel 7000 ember halt meg koronavírusban. A csapat éppen ezért a reptér mellett csak a szállásán és a stadionban tartózkodhat, hermetikusan mindenkitől elzárva. Ezúttal az ilyenkor megszokott városnézés is elmarad.

A ferencvárosi Sigér jó formában érkezett a csapathoz
Fotó: MLSZ.HU

„Nyugodtan várom az utazást, mert maximálisan megbízom az orvosi csapatunkban. Az MLSZ és a válogatott is maradéktalanul betartja az európai szövetség és az illetékes hatóságok iránymutatásait, a megfelelő óvintézkedések mellett játsszuk le a következő két meccsünket” – nyilatkozta a találkozó előtt Rossi, utalva a vasárnapi, budapesti, oroszok elleni meccsre is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?