TÜZELŐÁLLÁS

Váratlan fordulat, ők tehetnek Maradona haláláról

Már nem csak a kezelőorvosról van szó. Újabb orvost és ápolókat vádolnak azzal, hogy hozzájárultak Diego Maradona halálához.
címkék:
  • Szerző: vav

Diego Maradona november 25-én hunyt el, de azóta is sorjáznak a botrányos hírek az argentin futballsztár örököseiről és arról, hogy ki tehetett a haláláról. Eddig csak a kezelőorvosát vádolták gondatlan emberöléssel, most azonban még hárman kerültek a célkeresztbe. A nyomozás immár kiterjed Carlos Diaz pszichológusra, egy ápolóra és egy ápolónőre is. Mindhármukat kihallgatják még ezen a héten. A gyanú szerint ők és a kezelőorvos Leopoldo Luque hanyagsággal vagy orvosi kötelességszegéssel részesei előidézhették a 60 éves sztár halálát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyanú szerint egyre több felelőse van Maradona halálának

A gyanú szerint egyre több felelőse van Maradona halálának
Fotó: AFP

Diaz a tragédia előtt hónapokig kezelte Maradonát, azok közé tartozott, akik megpróbálták újraéleszteni. Luque lakását és rendelőjét már korábban átkutatták a rendőrök, miután Maradona lányai hanyagsággal vádolták.

Az orvos akkor könnyeivel küszködve visszautasította a vádakat. Szerinte boszorkányüldözés folyik ellene, mert az elkeseredett családtagoknak és rajongóknak bűnbakra van szükségük.

Sajtóhírek szerint Maradona nem megfelelő kezelést kapott azután, hogy egy vérömleny miatt kisebb agyműtétet hajtottak végre rajta. Ekkor állítólag alkoholt és marihuánát is fogyasztott.

A boncolás során ugyanakkor egyik nyomát sem mutatták ki Maradona szervezetében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?