TÜZELŐÁLLÁS

Terrorveszély várja a magyar focistákat?

A lelőtt orosz gép miatt feszült a helyzet a törököknél. Télen mégis tucatnyi magyar focicsapat készül oda edzőtáborozni, férfiak, nők és gyerekek is.
  • Szerző: szz

Napról napra feszültebb a helyzet Török- és Oroszország között, vannak, akik háborút vizionálnak. Az ok ismert: a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet, a katapultáló pilóták egyikét a lázadók még a levegőben megölték.

Az oroszok bosszút akarnak, az elmérgesedett helyzet már a sportolókat is érinti. A hírek szerint több focicsapat is jelezte már, hogy lemondja a télre tervezett törökországi edzőtáborát. Gondolják, jobb a békesség.

A kérdés innentől minket is érint, mivel a magyar futballisták kedvelt célpontja a helyi Riviérán Antalya és Belek, ahol januárban és februárban készülnek a tavaszra.

Mennyire veszélyes most odautazni? Érdemes-e egyáltalán megszervezni a túrákat? - kérdeztük Szűcs Mihály menedzsertől, aki Törökországba utaztatja a mieinket.

Egyelőre nem észlelek semmit a bajból, tíz magyar csapattal is megállapodtam már. Lesznek az utazók között férfiak, nők és kiskorú akadémisták is

- mesélte a %%nak Szűcs, aki nem csak utaztat, de meccseket is leköt. Néhány ellenfelet is ismer már.

Hatszáz csapatot, köztük oroszokat is várnak majd. Konkrétan én már lekötöttem magyaroknak találkozót a Lokomotiv Moszkvával.

Szűcs elárulta, a hazai mezőnyből a Ferencváros, a Paks, az MTK és a Békéscsaba biztosan Törökországban telel majd egy-másfél hétig.

Az MTK-nál is úgy készülnek, hogy a krízis ellenére Törökországba utaznak edzőtáborozni.

A beleki túra le van foglalva, nem tudok arról, hogy lemondanánk

- mondta Szabó Gergő csapatmenedzser.

Nem csak a mieink, többek között a német klubok is előszeretettel utaznak Törökországba.

A másodosztályú St. Pauli sportigazgatója, Thomas Meggle például arról beszélt, hogy napi kapcsolatban vannak a túra szervezőivel, s mérlegelik a kockázati tényezőket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?