TÜZELŐÁLLÁS

Schumacher titka többé már nem titok: kitálalt a volt csapattárs

Hamilton kiengedte a pisiszellemet a palackból. Irvine pedig kitálalt az autóversenyzők undorító szokásáról.
  • Szerző: vav

Lewis Hamilton nemrég egy amerikai tévéshow-ban meglehetősen bunkó módját választotta a sztorizásnak. Nagy derültség közepette a csaknem három éve magatehetetlen Michael Schumacher egyik "titkáról" mesélt. Nevezetesen arról, hogy a Forma1 hétszeres világbajnoka gyakran az overáljába vizelt versenyzés közben.

Nem volt szép dolog éppen Schumival poénkodni, viszont Hamilton ezzel kiengedte a pisiszellemet a palackból. A legenda egykori ferraris csapattársa, Eddie Irvine a Motorsport-Totalnak már sokkal szaftosabb részletekről is mesélt.

"Egy-egy verseny előtt mindig több liter vizet ittam. Amennyit csak lehetséges. Látható, amint a pilóták a rajt előtt vécére járkálnak."

A kétórás futamokon a nagy folyadékvesztéssel együtt is teljesen normális pisilni

- mondta 1999 brit vb-ezüstérmese.

Irvine igazán különleges kulisszatitkokról is beszámolt:

Fékezéskor sosem tudtam pisilni, csak gázadáskor.

Egyszer egy másik kollégája, Roland Ratzenberger itta meg a levét annak, hogy Irvine elengedte magát a versenyautóban. 1992-ben a 24 órás Le Mans-i futamon váltották egymást a Toyota ülésében.

Irvine nem sokkal a pilótacsere előtt könnyített magán. Mielőtt a német csapattárs beült volna a helyére, gyorsan fel akarta itatni a nedvességet az ülésről, de Ratzenberger siettében türelmetlenül félrelökte, hogy ne veszítsenek - szerinte fölöslegesen - másodperceket.

"Könnyesre röhögtem magam, de nem árultam el neki, amíg Tokióban újra nem találkoztunk. Iszogattunk egy kicsit együtt, és előjött a sztorival, amikor a takarításom két-három másodpercünkbe került."

Erre megkérdeztem tőle: 'Öreg, vágod, miért akartam szárazra törölni az ülést?'

- amikor rájött, az arcára fagyott a mosoly"

- emlékezett vissza Irvine az 1994-es balesete után elhunyt Ratzenbergerre.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?