TÜZELŐÁLLÁS

Óriási bajban a világsztár: 28 vádpont miatt hét évre lecsukhatják

Nyakig van a kulimászban Boris Becker. A csődeljárás alá vont hajdani világsztár teniszező valószínűleg rács mögé kerül a vagyona elrejtéséért.
  • Szerző: vav

Csak jövő szeptemberben kezdődik Londonban a bírósági eljárása, de Boris Becker a minapi meghallgatásán az eddiginél is nagyobb bajba került. A 2017-ben csődöt jelentő legendás teniszezőt eddig 19 vádponttal támadták – ezekhez most újabb kilencet hozzáadtak. Többek között a bankszámlái eltitkolásáról, a pénze, ingatlanjai és vagyontárgyai (részbeni) elrejtéséről, sőt nagy értékű trófeái és érmei eltüntetéséről, ezekkel kapcsolatos információk visszatartásáról van szó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mind a 28 vádpontban ártatlannak vallotta magát
Fotó: AFP

Többek között azt a kupát is hiába keresik nála, amit 1985-ben, 17 évesen, minden idők legfiatalabbjaként nyert Wimbledonban. Ezeket elárvereznék, hogy a befolyó összegekből fizessék ki a tartozásait.

 

Az 52 éves német világsztár mind a 28 vádpontban ártatlannak vallotta magát, de legfeljebb annak örülhet, hogy – szigorú feltételek mellett – egyelőre szabadlábon maradt. Valószínűleg börtönbe zárják, akár hét évre. A gyanú szerint Beckernek korábbi feleségei bankszámláin is van pénze, fontmilliós nagyságrendben. Ez soknak tűnik, de pályafutása során mintegy 25 millió dollárnyi (7,7 milliárd forint) pénzdíjat nyert, és ennél is több (akár kétszer annyi) reklámbevétele volt – csakhogy nagy lábon élt, a befektetései pedig rosszul sültek el.

Ő a meghallgatás után nehezményezte, hogy nehezen értette a vádakat. Ügyvédje szerint a hatszoros Grand Slam-győztes „Bum-Bum Boris” tisztára akarja mosni befeketített nevét. A vád képviselője szerint ugyanakkor „Becker rossz karakter”, akinek további eltitkolt bankszámlái lehetnek.

A következő meghallgatása márciusban lesz, addig is tartania kell magát a 12 évre meghosszabbított csődeljárási feltételekhez. Többek között előre be kell jelentenie minden külföldi utazását, és az útlevelét az ügyvédjénél kell tartania. Szerinte ez megnezehíti, hogy nehéz anyagi helyzetében némi pénzt keressen a nagy tornákon televíziós szakkommentátorként. A brit törvények alapján a bevételei több mint felét levonják.

És ezeket olvastad már?