OLDALVONAL

Így szórta el hihetetlen vagyonát a legendás sportoló

Elképesztő összegeket tapsolt el. Sokba került neki a fényûzés, de többek között egy párperces kalandjára is nagyon ráfizetett.
  • Szerző: vav

Fizetésképtelennek ítélte meg, ezért csődeljárást indított egy londoni bíróság Boris Becker ellen. Pedig fénykorában csaknem 50 milliárd forintra becsülték a vagyonát! Német sajtóforrások segítségével megpróbáltuk kideríteni, mire mehetett el ez a temérdek pénz.

A hajdani teniszsztártól évek óta hiába követeli több mint egymilliárd forintnyi adóssága kifizetését egy privát bankárokból álló cég.

Christine Derrett bírónő úgy ítélte meg, hogy hiába adna haladékot, akkor sem tud törleszteni, hiába árulja a majdnem kétszer annyit érő mallorcai nyaralóját. Talán, mert annak az átépítése után is vagy 130 millióval lóg az építő cégnek? Vagy mert már bő három éve is el akarták árverezni alóla?

A legendás sportolót persze hidegzuhanyként érte a hír, de a fél világ rácsodálkozott. Elvégre Becker csak a pénzdíjaiból vagy 7 milliárdot ütögetett össze a pályafutása során. Nem beszélve a reklámbevételeiről (többek között egy online póker-oldal arcaként), az edzőként és tévés szakkommentátorként keresett pénzére, vagy a 30 milliónyi pókernyereményére.

Becker annak idején még azért is vagyonokat kapott, hogy a meccsein hordjon egy luxus karórát, amely nem is járt.

"Nagyon sajnálom. Nagy sportoló volt, sohasem gondoltam volna, hogy idáig jut"

- mondta Niki Pilic, aki a német Davis Kupa-csapat exkapitányaként, sőt rövid ideig edzőjeként is jó kapcsolatba került Beckerrel. Szerinte "Bumm-bumm Boris" túl nagy lábon élt.

Túl sokba került a magánélete.

De arra nem számítottam, hogy egyszer csak egy bírónő azt mondja majd neki: 'Bocs, de csődbe jutott!' Nincs ennél szörnyűbb közel az ötvenhez"

- sajnálkozott Pilic, aki azt is kapiskálja, miért nullázódott le Becker:

"Mindig is magas színvonalon élt. Étterem itt, étterem ott - amikor olyan sok pénzt keresel, eszedbe sem jut, hogy valaha is tönkremehetsz.

Aztán amint látszik, mégis lehetséges."

Becker vagyonának feléléséről egyébként évek óta találgatnak. A 2013-ban megjelent könyvében határozottan cáfolta, hogy csődbe jutott volna:

"Nem! Hogy milliárdos vagyok-e, azt az Isten tudja, de hogy milliomos vagyok-e? Igen, az vagyok!"

És azóta, 2016 decemberéig még évi 280 milliót keresett a szerb klasszis, Novak Djokovics edzőjeként.

 

(Lapozz! Folytatás a következő oldalon!)


Élsportolóként szerzett vagyonát még mintegy 150 millió euróra (46 milliárd forint) becsülték. Igen ám, de a Focus szerint csak a magánrepülőgépes utazgatásaira és a testőreire évente vagy negyedmilliárd forintot költött. A visszavonulása után viszont a bevételei visszaestek, csak az igényei nem. Londonban például havi 11 millióért bérelt magának egy vityillót.

Adócsalásért kapott már felfüggesztett börtönbüntetést, 155 milliónyi pénzbírsággal megspékelve. Kiderült ugyanis, hogy a 90-es évek elején Monacóban adózott ugyan kedvező feltételekkel, de igazából nem a hivatalos lakóhelyén, Monte-Carlóban élt, hanem odahaza, Münchenben. Ezzel több mint 3 millió márkával károsította meg a (nyugat)német államot.

Zaklatott családi élete még többe került. Első válása két gyermeke színésznő anyjától, Barbarától állítólag majdnem 5 milliárdjába fájt. Utána persze még évekig fizethette mára már nagykorú fiai, Noah és Elias után a gyerektartást. Nem beszélve balkézről született lányáról, a ma már modellkedő Annáról.

Õ egy előkelő londoni étterem mosdójában történt orális kalandból született: az orosz modell, Angela Jermakova szájjal kényeztette, majd úgynevezett spermalopás módszerével esett teherbe a nagytermészetű sztártól.

Nem csak első házassága, de Boris befektetései is rosszul sikerültek. Három Mercedes-kereskedését el kellett adnia, de besült egy internetes portálja (Sportgate) is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?