OLDALVONAL

Kipakolt a tönkrement világsztár: így él most a legendás sportoló

Durva történet: 2017 nyara óta próbál kikászálódni a csődhelyzetből a teniszlegenda Boris Becker. Élete legnehezebb meccsét játssza.
  • Szerző: vav

Hiába keresett pénzdíjakból több mint 25 millió eurót, reklámbevételekkel pedig legalább még a dupláját, 2017 júniusa óta csődeljárás folyik Boris Becker ellen. A legendás teniszező úgy próbál kikászálódni a kulimászból, hogy a hitelezőin túl két exfeleségének is fizet, és anyagilag segíti négy gyermekét. Mégis, sokan azon akadtak fenn, hogy mindemellett Saint-Tropez-ban vett részt egy Oktoberfest-rendezvényen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kezd kilábalni a gödörből
Fotó: AFP

 

„Van jövedelmem, és meg tudok élni belőle. Futja repülőjegyre és ellátogatni az Oktoberfestre. Támogatom az összes gyerekemet, akik jó iskolákba járnak, ez sem olcsó. Porschékról és S-osztályos Mercedesekről tényleg le kell mondanom, de amikor megkérdem magamtól, tényleg szükségem van-e ilyesmire, sokszor nem a válaszom. Ugyanakkor elismerem, hogy könnyű a turistaosztályról eljutni az első osztályra, de visszalépni nehéz”

– idézte a Bild az 51 éves németet, aki elmondta: a 10 millió euróra (3,3 milliárd forint) rúgó tartozásából már csak kevesebb mint a tizedét kell kiizzadnia.

A brit törvények szerint a bevételei 52 százalékát kell leadnia. Teniszes hasonlattal élve úgy érzi, hogy két elvesztett játszma után kínkeservesen egyenlített, és az ötödik szettben már nyerésre áll.

„A csődeljárás életem legnehezebb időszaka. A legádázabb ellenségemnek sem kívánom, amit az utóbbi bő két évben átéltem. De talán annyiból jó volt, hogy tisztábbá tegye az életem. Elkövettem pár hibát a múltban, és talán túl naiv is voltam. Így viszont kaptam egy új esélyt, és ma már tudom, mi fontos igazán. Az ember sajnos csak az ilyen szörnyű válsághelyzetekben döbben rá, ki van igazán mellette, és ki nem. A családom feltétel nélkül kitartott mellettem, de sok, úgynevezett barát lekopott. Fura mód külföldön nagyobb támogatásra leltem, mint Németországban”

– mondta Becker.

És ezeket olvastad már?