TÜZELŐÁLLÁS

Megabotrányról jött hír: csalt a sztár Magyarországon? Éveket kaphat

Tovább tart a háború a Fradi és Paintsil, no meg főleg a menedzsere között. Eljárás indult, durva büntetés lehet a vége.
  • Szerző: vav

Féléves huzavona után szegődött a belga Genkhez az FTC korábbi ghánai erőssége, de Joseph Paintsil esete még mindig téma a zöld-fehéreknél. Olyannyira, hogy Kubatov Gábor elnök állítja: a focista csalhatott az életkorával, aminek súlyos következményei lehetnek.

A tavaly kölcsönben az Üllői úton szerepelt ghánai játékosról még júniusban látott napvilágot egy orvosi lelet, amely szerint valójában nem húsz-, hanem harmincesztendős - emlékeztet a Blikk.

A Pesti Srácok birtokába jutott dokumentumot január 8-án keltezték a ghánai Kumasi városában található Micro Medical Centerben, ahol a játékost maláriával kezelték. Paintsil azóta távozott a Fraditól, a belga Genk szerződtette őt a transfermarkt.de oldal szerint 3 millió euróért (990 millió forintért) a ghánai Thema Youthtól, helyi lapértesülés szerint havi 30 ezer eurós (9,8 millió forint) fizetésért.

Pedig a Fradinál állítják, opciós joguk volt a focista végleges megvételére, amivel éltek is volna, a támadó végül mégis a belga élvonalba igazolt.

Kiderült, valószínűleg nem annyi idős, amennyi a papírjaiban szerepelt, ezért közigazgatási eljárást kezdeményeztünk ellene.

A játékost nem hibáztatom, a menedzsere irányítja őt. Elővásárlási jogunk volt Paintsilra, ezt le is hívtuk hivatalosan, a menedzser aláírta a szerződést tavaly decemberben, de nem hajtotta végre a benne foglaltakat. Ezért indítottunk a nemzetközi szövetségnél, a FIFA-nál és az európai szervezetnél, az UEFA-nál is eljárást"

. mondta Kubatov Gábor klubelnök.

Hogy mi történhet, ha a közigazgatási eljárás során kiderül, Paintsil valóban hazudott az életkorával kapcsolatban?

"Az illetékesek az eljárás során megállapítják, hogy a közokiratnak számító személyi igazolvány vagy útlevél valódi adatokat tartalmaz-e. Amennyiben kiderül, hogy hamis, az

közokirat-hamisításnak is minősülhet, amit a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet

Amennyiben a focista jogtalan haszonszerzés céljából tévedésbe ejtette klubját, s kárt okozott a Ferencvárosnak, akár csalás gyanúja is szóba jöhet. Ha a születési évszám valós, természetesen ez fel sem vetődik

– mondta a lapnak dr. Borbély Zoltán büntetőjogász.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?