TÜZELŐÁLLÁS

Már megint átvert minket az MLSZ

Mindent felülír Storck és az Eb? A hétközi fordulók annyira a szurkoló ellenségei, hogy tavasszal négyet is kapunk belőlük.
  • Szerző:

Hát ki gondolta volna, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség képtelen tartani magát még azokhoz a szabályokhoz is, amiket ő maga hozott? Pedig történt már ilyen, Csányi Sándor elnök idén nyáron, még hetekkel a meccsre járáshoz kötelezővé tett szurkolói kártya eltörlése előtt is kiállt a mindenki által gyűlölt vívmány mellett.

Most sikerült újra nagyot dobni: az eddig tervezett nulla helyett négy hétközi forduló is lesz az NB I tavaszi idényében.

Ezzel nem is lenne probléma, de november 16-án (az Eb-szereplést érő norvégverés után) maga Vági Márton, az MLSZ főtitkára ezzel ellentétesen nyilatkozott. Mint mondta, bár még nem voltak egyeztetések, ő szinte biztos benne, hogy nem lesz módosítás az Eb-re való kijutás miatt.

Amikor összeállította a Versenybizottság a programot és elfogadta, akkor abban a reményben tette ezt, hogy bejutunk az Eb-re.

- mondta Vági, igaz, hozzátette: Bernd Storck szövetségi kapitánnyal még megbeszélik, hogy ő milyen programot lát ideálisnak.

Három héttel később ki is derült: a versenybizottság annyira jól igazította az álmokhoz azt a programot, hogy végül négy alkalommal is meg lesz szívatva minden néző, márciusban és áprilisban két-két alkalommal.

Arra már csak félve merünk visszautalni, hogy az őszi szezon előtt az MLSZ elnöke, Csányi Sándor elég világosan leszögezte: hétközi forduló nem lesz, mert “az a szurkoló ellensége”. Ha jól értjük, kivéve ezt az őszivel együtt összesen öt hétközi fordulót, amit végül terveznek a szezonra.

Kiszámíthatóság sehol

Arra egyikük se tér ki, hogy mivel kárpótolják mondjuk azokat a bérleteseket, akik építettek a minden lehetőséget figyelembe vevő versenynaptárra, és arra sem, hogy mi van akkor, ha a kalkulált február 13-i kezdéskor netán tényleg tél lesz.

Mindez valószínűleg Bernd Storck kérése, aki a 15. forduló elhalasztásával már a pótselejtezők előtt is felülírt minden előzetes tervet. Azért utólag már senki se panaszkodik, hisz a válogatott végül produkált. Csakhogy ez nem sokat változtat azon, hogy az MLSZ már nem csak a köztévének megfelelően alakítja a meccsek időpontját, hanem a szövetségi kapitány is kivehet plusz két hetet. Pedig ez elvileg egy szakemberekből álló stáb.

Mindenki vésse jól az eszébe, aki tavasszal NB I-es meccsre akar menni: március 9-én, március 30-án, április 6-án és április 20-án az a legjobb, ha szabadságot veszünk ki. De még várjunk vele, hiszen bármikor meggondolhatják magukat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?