TÜZELŐÁLLÁS

Ez durva lesz, Hosszú Katinkáékat óriási szigor várja Tokióban

Vékássy Bálint, a MOB főtitkára beszélt az étkezési szabályokról, arról, mi vár a résztvevőkre a július 23-án kezdődő tokiói olimpián a koronavírus miatt.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus világjárvány az olimpiára is kihat. A koronavírus miatt az olimpikonoknak, csapattagoknak tilos helyi étteremekben étkezniük, csak az olimpiai falu éttermében ehetnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vékássy Bálint az olimpiai falu konyhájáról beszélt

Vékássy Bálint az olimpiai falu konyhájáról beszélt
Fotó: MTI

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és a magyar csapat többi tagja most nem olyan légkörre számíthat, mint a korábbi játékokon. A faluban viselniük kell a maszkot, az étteremben pedig egyedül étkezhetnek. Vékássy Bálint, a MOB főtitkára a szabályokról beszélt a mindmegette.hu oldalnak.

„A vírus elleni szigorú szabályok egyike az, hogy minden ülőhelyet plexilapokkal választanak el a szomszédos és szemközti helyektől. Szintén szabály, hogy külső helyszínről csak erősen ellenőrzött protokoll mellett lehet élelmiszert a faluba bejuttatni” – jegyezte meg a főtitkár. „Nagyon fontos dolognak tartom azt is, hogy az étteremben minden ételhez, termékhez tartozik egy kis információs tábla, amelyre angolul, japánul és franciául is odaírják az elnevezését, az összetételt és a tápértéket.”

Az étterem és a kínálat kialakításánál a korábbi olimpiákon szerzett tapasztalatokat is figyelembe vették Tokióban. A faluban szinte a teljes világkonyha bemutatkozik. A kínálat úgy van kialakítva, hogy minden földrész, minden nemzet sportolója megtalálja azt az ételt, amit szeretne.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?