KIAJOBB

Hosszú Katinkát lenyomják a magyar focisták

Szoboszlai Dominik játék nélkül ugrott az úszósztár trónjára, Szalai Attila pedig újoncként ért el nagy eredményt. Tokióban visszavágnak az olimpikonok?
  • Szerző: Ripost

A hetedik éve első, háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, valamint Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig válogatott labdarúgója holtversenyben végzett az élen a Forbes magazin Magyarország legértékesebb sportolóiról készített felmérése alapján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka a balhé helyett az olimpiai felkészülésére összpontosít

Hosszú Katinka kénytelen megosztani a hat évig egyedül birtokolt trónját (Fotó: MTI)

A sportolók pénztermelési képessége, márkaépítése és sporteredményei alapján megfigyelhető a futballistáink előretörése.

A müncheniek kedvenc sztárfodrásza nyírja a haját

A fél éve sérült Szoboszlai játék nélkül kötött ki az eddig egyedül első Hosszú Katinka mellett
(Fotó: MTI)

Ennek nem csak az Európa-bajnokság az oka, de az is, hogy egyre több a nemzetközi, jegyzett ligában helytálló magyar játékos, az FTC pedig a sportág csúcsát jelentő Bajnokok Ligájában szerepelt. Látványosan visszaestek ellenben a kézi- és vízilabdázók.

A gazdasági lap immár hetedik alkalommal állította össze a listát, ezt megelőzően soha nem volt még holtverseny az élen. Hosszú és Szoboszlai mögött Milák Kristóf úszó lett a harmadik, de az ötödikig, a Gulácsi Péter mögé újoncként berobbanó Szalai Attiláig mindenki „a szélesebb nyilvánosságban is meg tudta mutatni egyéniségét – ki ösztönösen nyilatkozva, ki profi csapattal a háta mögött”.

Top 10, a legértékesebb magyar sportolók:

1. Hosszú Katinka (úszó) és Szoboszlai Dominik (labdarúgó)

3. Milák Kristóf (úszó)

4. Gulácsi Péter (labdarúgó)

5. Szalai Attila (labdarúgó)

6. Kapás Boglárka (úszó)

7. Willi Orbán (labdarúgó)

8. Fucsovics Márton (teniszező)

9. Cseh László (úszó)

10. Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázók)

Az olimpikonok a tokiói szereplésük után, hosszabb távon építhetik tovább az énmárkájukat, kihasználva népszerűségüket és a reflektorfényt. Ennek hatása várhatóan a 2022-es Forbes-listát befolyásolhatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?