TÜZELŐÁLLÁS

Gulácsi Péter pórul járhat a Dortmund csapatánál

Hosszú évek óta szenved a Dortmund védelme, biztos ez lenne a jó váltás a magyar válogatott Gulácsi Péter számára?
  • Szerző: SK

Gulácsi Péter Dortmund felé veheti az irányt, azonban sokan féltik a magyar válogatott játékost ettől a kihívástól. A is beszámolt a Bild által megszerzett titkos kívánságlistáról, melyen dortmundi részről Gulácsit jelölték meg az egyik lehetséges nyári igazolásnak. A magyar kapusnak ugyan élő szerződése van Lipcsében, de egy záradék lehetővé teszi, hogy 10-15 millió euróért, a piaci árnál olcsóbbért kivásárolják őt.

Gulácsi Péter (Fotó: AFP)

A hírt olvasva számos lipcsei és magyar drukker óva intette a kapust arról, hogy Gulácsi Péter Dortmund büszkesége legyen. Ez nem véletlen, a Borussia védelme évek óta finoman szólva is középszerű, a csapat már idén is 27 gólt kapott, legutóbb a Mönchengladbach szerzett ellenük négyet. Ilyen védelem mögött kiszolgáltatott helyzetben vannak a kapusok.

„Gulácsi Péter jó kapus, de ne feledjük, Lipcsében masszív védősor áll előtte. Mindenben segítik egymást, ezt a biztonságot biztosan nem kapná meg a mostani Dortmundban” – írta egy hozzászóló.

Egy másik szerint nem véletlen, hogy évek óta megégnek a kapusok a Borussiánál.

„Mondjatok egy jó kapust az utóbbi 10 ébvől? Weidenfeller legenda volt, őt elfogadták, de Roman Bürki bebizonyította, hogy a Dortmund nem az ő szintje.”

A vezetők most éppen Bürki helyére néznének valakit. A listán Gulácsi mellett ott van még a a 24 éves kameruni Andre Onana az Ajaxból, és a 26 éves görög Odiszéasz Vlahodímosz a Benficából. A Bundesliga-rutin mindenképpen Gulácsi Pétert teszi esélyessé a listában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?