TÜZELŐÁLLÁS

Friss hírek érkeztek a súlyos beteg magyar sportolóról

Elkezdődött Tóth Róbert kezelése az Egyesült Államokban. Az ifjúsági Európa-bajnok kajakos igyekszik nem elhagyni magát.
  • Szerző: HBK

Az Egyesült Államokban elkezdődhetett Tóth Róbert kezelése, a korábbi U23-as Európa-bajnok kajakost 2017-ben támadta meg a rák egy agresszív formája.

Tóth a cisztikus carcinoma nevezetű ritka betegségben szenved. A kór előbb a könnycsatornáját támadta meg, aztán a gerincén és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelést kapott, a szeme mögötti daganatot sikerült is teljesen eltüntetni, de a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult.

Az már korábban kiderült, hogy az életmentő kezelésre csak külföldön van lehetőség, az viszont nagyon drága: az ellátás költsége egy évre 150 ezer dollár (43 millió forint). Ezt az összeget pedig előre kérte az a houstoni klinika, ahol Róbertet is kezelik. Szerencsére több segítséget is kaptak, így az előleget le tudták tenni.

„Eddig 30 ezer dollár, azaz körülbelül nyolc és fél millió forint gyűlt össze. Ez fantasztikus, nagyon hálásak vagyunk”mondta Tóth párja, Reményi Diána, aki arra is kitért, hogy a kedvese májából vett biopszia eredménye azt mutatta, romlott az állapota. Egyszerűen muszáj volt elkezdeni a kezelést, nem maradt több idejük.

Róbert egyébként igyekszik nem elhagyni magát, próbálja a lehetőségeihez képest normalizálni az életét. Még kajakba is ült, bár ahogy fogalmazott, minden kilométer után ki kellett állnia. Azért hozzátette, nem adja fel, akkor is megy tovább.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?