TÜZELŐÁLLÁS

Elköszöntek a Fradi edzőjétől, elfogyott a türelem

A szurkolók hangot adtak a nemtetszésüknek a Celtic elleni vereség során. Stöger szerint baj, ha nem kap több időt a csapata a munkára és a fejlődésre.
  • Szerző: Ripost

Negyedik mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. A magyar bajnok csütörtöki, Celtic elleni hazai veresége (2-3) után már a 4. fordulóban biztossá vált, hogy Peter Stöger csapata a négyes utolsó helyén végez, így idén véget ér számára az európai kupaszereplés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Stögertől (középen) már elköszönt a Fradi-tábor, szerinte több időt és türelmet érdemelne a csapat

Stögertől (középen) már elköszönt a Fradi-tábor, szerinte több időt és türelmet érdemelne a csapat (Fotó: MTI)

A csalódott Fradi-tábornál a második félidőben, 1-3-as állásnál már elszakadt a cérna, németül üzent az osztrák vezetőedzőnek. Füttyszó és trágár rigmusok mellett felharsant az „Auf Wiedersehen! Auf Wiedersehen!” – így köszöntek el a nyáron Szerhij Rebrov helyére szerződtetett Stögertől. A meccs értékelésénél erre is kitért a zöld-fehérek szakvezetője.

„Ilyen hibákat ezen a szinten nem szabad elkövetni. Sokat dolgoztak a fiúk, ezzel elégedett vagyok, de hiába akartunk gólokat szerezni, ez ma nem volt elég. Persze az eredménnyel nem lehetek elégedett, hiszen pontokat akartunk szerezni, de a srácok jól teljesítettek, még ha az elvárás nyilván még nagyobb is. De el kell mondani, hogy az ellenfél nagyon-nagyon jó volt. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy a győzelemért küzdünk, de a szerencse nem a mi oldalunkra állt”

- mondta az osztrák edző az M4 Sport közvetítésében.

„A helyzet az, ami. A Fradi természetesen egy nagy klub, de ebben a ligában vannak még nagyobb klubok. Ennek a különbségnek a kezeléséhez rengeteg munka kell, és idővel meglesz az eredménye. De ha a szurkolók vagy mások nem képesek arra, hogy időt adjanak a fiúknak, az probléma. Az előrelépéshez idő és türelem kell. Nem nekem van szükségem arra, hogy időt kapjak, hanem a játékosok érdemlik ezt meg. Az elvárások nagyon magasak ebben a rangos kupában, és nagyra értékelném, ha mindenki időt adna a játékosoknak”

- érvelt Stöger, visszautasítva, hogy ezzel a drukkereknek üzent volna a fent idézett rigmusuk hallatán.

Az FTC legközelebb, november 25-én a spanyol Real Betis vendége lesz, majd december 9-én, újra itthon a német Bayer Leverkusen ellen zárja a sorozatot.

A csoport állása: 1. Leverkusen 10 pont, 2. Betis 7, 3. Celtic 6, 4. FTC 0.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?