TÜZELŐÁLLÁS

Ekkor játssza legfontosabb meccsét a magyar pólóválogatott

Keddtől a tokiói olimpiáért pólózik a magyar női vízilabda-válogatott. A lányoknak döntőbe kell jutniuk a trieszti selejtezőben.
  • Szerző: SK

Vasárnap friss, negatív koronavírus-teszttel utazott el Triesztbe a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitánynak a túra előtt komoly döntést kellett meghoznia, mivel szűkítenie kellett a keretét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezúttal sem volt könnyű dolgom a szűkítésnél, hiszen mind a 17 játékos edzésteljesítményével elégedett vagyok” – fogalmazott a szövetség honlapján Bíró Attila, akinek elmondása szerint már csak azért sem volt egyszerű dolga, mert edzőpartner, felkészülési mérkőzések hiányában kellett döntenie.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzőkre épülő válogatott kedden Izrael legjobbjaival játszik, majd Kazahsztán és Görögország csapata következik. A csoportmérkőzések után a negyeddöntőben Franciaország vagy Szlovákia együttese jöhet szóba valószínű riválisként. A folytatásban pedig, már szombaton az elődöntőben, a házigazda olaszokkal vagy a hollandokkal kerülhet szembe a Bíró-csapat.
„Ha nem tudjuk megverni az elődöntőben valamelyiket, nem is érdemeljük meg az olimpiai indulást…” – véli a kapitány.
Eddig klasszikus csapatsportban csak a férfi pólósok jutottak ki Tokióba.

És ezeket olvastad már?