INSIDER

Covid-teszttel, maszkban érkezik idén a Mikulás

Járvány ide vagy oda, a gyerekek vágynak arra, hogy találkozhassanak a Mikulással, aki leleményesen teljesíti is a kívánságokat: van, ahol online, másutt maszkban és negatív koronavírus-teszttel érkezik, a gyömrői óvodába pedig az ablakon keresztül hozott ajándékokat.
  • Szerző: Ripost

Elmaradnak a céges Mikulás-partik, az óvodák se engedik be a Télapót, Gyömrőn csak az ablakon keresztül adhatta be ajándékait, de a gyerekek így is nagyon örültek neki: énekkel, mondókával köszöntötték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így örültek Gyömrőn a Varázskert Óvodában a Mikulásnak Fotó: Ripost

Azok, akik vállalkozóként járják a családokat, csak tizedannyi megrendelést kapnak, mint más években.

Fotó: Ripost

A bajusz és a szakáll alá kerül a maszk

Kiss Attila egy krampuszlánnyal és egy fotóssal látogatja a gyerekeket. Mielőtt elmennek egy családhoz, elküldik a csapat friss covid-tesztjét, ennek ellenére maszkot is viselnek, amit a Mikulás a bajusz és a szakáll alá rejt, a krampusz pedig stílusosan feketét vesz fel.

Olvasói fotó

„A korábbi években 7-8 csapatra is szükség volt és mindenkinek 4-5 címe volt naponta. Idén magam járom a várost a segítőimmel” – mondta el a -nak Attila. „A biztonság ellenére tizedannyi a megrendelésünk. Pedig ellenőrzött körülmények között, kesztyűben és kézfertőtlenítőt használva állítjuk össze a textilzsákos csomagjainkat, amelyekbe közvetlenül a nagykereskedésből szereztük be az árut, így nem tapogatta össze senki. Kérésre érintésmentes kiszállítást is biztosítunk.” A teszt miatt nem drágább a Mikulás, sőt levitték az árakat.

Nem feltűnő a fehér kesztyű

A MikulásCentrum is csak családokhoz küldi ki a Mikulást, aki lehetőleg a szabadban találkozik a gyerekekkel, és egyszerre nem lehetnek többen, mint tízen. Ha mégis lakásba hívják, akkor nyitva kell tartani az ablakot és mindenkinek maszkot kell viselnie. A Mikulás még a csizmájára is húz egy nejlont, nehogy fertőzést vigyen be.

Az utcán is elcsíptünk egy Mikulást, ő kesztyűt viselt.

„Vírus ide, vírus oda, a gyerekeknek el kell juttatni az ajándékot. A személyes találkozásokat sajnos le kell rövidítenem. Szedjétek a vitaminokat, hordjatok maszkot, tartsátok a megfelelő távolságot!” – üzent a gyerekeknek.

 

Népszerű az online Mikulás

A Mikulásvilág cégeknek, nagyobb vállalatoknak is lehetőséget biztosít, hogy a munkatársaik gyermekei egy meghatározott ideig elérhető titkosított youtube csatornán keresztül találkozhassanak a Télapóval.

Olvasói fotó

„A Télapó virtuálisan látogat el a gyerekek otthonába, aki videóbeszélgetéssel örvendezteti meg őket” – beszél a kedves ötletről Papp Cecília, a Mikulásvilág megálmodója és tulajdonosa. Az online Mikulást családok is megrendelhetik, akár messengeren, Skypon, vagy zoom-on keresztül.

Online tévét is készítettek szórakozató és kedves videókkal. A gyerekek bekukucskálhatnak a Télapó dolgozószobájába, ahonnan személyre szabott üzeneteket küld nekik.

Nagy sikere van a postán érkező Mikulásnak is: levélben érkezik a dicséret a piros borítékban, apró ajándékkal.

Ennyiért jön idén a Mikulás

A különböző szolgáltatók persze különböző árakon kínálják a Mikulást, az alábbi átlagos ár. Van angol és német nyelvű Mikulás is, felárral.

1-3 gyerek: 13.100 Ft

4-10 gyermek: 18.200 Ft

Délelőtti akciós fél óra 13.500 Ft (iskoláknak, óvodáknak)

Ebben csak egy szem szaloncukor van, az ajándékot a megrendelő biztosítja.

Melyik a jó csokimikulás?

A jó minőségű csokimikulás csomagolópapírján mindig a tejcsokoládé vagy étcsokoládé megnevezés szerepel. A „kakaós tejbevonó massza”, az „étbevonó massza” vagy a „tejfigura” nem valódi csokoládé! Érdemes minél magasabb kakaó szárazanyag-tartalmú télapót választani. A címkén megjelenítendő részaránynak tejcsokoládék esetén meg kell haladnia a 25, étcsokoládéknál pedig a 35%-ot – ezek persze drágábbak is.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?