TÜZELŐÁLLÁS

Dzsudzsák Balázst látták Debrecenben tárgyalni

Mekkorát szólna, ha Dzsudzsák Balázs az NB II-es Debrecen labdarúgócsapatában folytatná a pályafutását?
  • Szerző: Ripost

Dzsudzsák Balázsnak június 30-án lejárt a szerződése az al-Ain csapatánál, és ingyen igazolható, nem kell érte átigazolási díjat fizetni. Ez megkönnyíti a helyzetét, hiszen oda írhat alá, ahova akar.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs (Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila)

A Goal.com úgy értesült, hogy a 33 éves futballista szó szerint hazatérhet, hiszen ott folytatná, ahol elkezdte a karrierjét: Debrecenben. Sőt, a információja szerint Dzsudzsák már tárgyalt az NB II-ben szereplő DVSC új szakmai igazgatójával, Tőzsér Dániellel. Úgy tudjuk, kedden a focista kocsiját látták órákon át parkolni Tőzsér háza előtt, és a felek már a jövőről egyeztettek. Habár elsőre döbbenetesnek tűnhet az átigazolás, mégis számos érv szól mellette.

Mindkét fél, a klub és Dzsudzsák is profitálhat a transzferből. A focista igazi ikonnak számít a városban, 2-3000 ezer nézővel biztosan többen ülnének miatta a lelátón. Az NB II-es szereplés ellenére nőne a klub marketingértéke, Dzsudzsák komoly médiaérdeklődést generálna. A labdarúgó megítélése is pozitívan változna, hiszen az utóbbi években minden egyes klubváltását kritika követte. Az átigazolás mellett szól az is, hogy Dzsudzsák első debreceni edzője, Katona Zoltán jelenleg a DVSC igazgatóságának a tagja, és fontos szereplő a válogatott focista életében. Katona annak idején azt mondta róla, hogy „ez a kölyök sokra viszi, mert akkora szíve van, mint egy dinoszaurusznak, és még ügyes is!”

Dzsudzsák Balázs évente egymilliárd forint körüli összeget kapott az arab bajnokságban. Ilyen fizetést nem tudnak garantálni neki, de még így is bőven az NB I-es átlag felett kereshet, azaz havi több millió forintot hazavihet. Habár a Loki kiesett az élvonalból, a másodosztályban is 1,2 milliárd forint marad a költségvetése.

Cél az azonnali visszajutás, és ehhez minőségi, Dzsudzsákhoz hasonló játékosokra van szüksége a klubnak. Úgy tudjuk, Dzsudzsák mellett két korábbi debreceni kedvenc, Korhut Mihály és Varga József is a DVSC mezébe öltözhet.

Mi lesz a válogatottal?

Vajon Marco Rossi szövetségi kapitány akkor is számítana a válogatottban Dzsudzsák Balázsra, ha a focista az NB II-ben szerepelne? Ami biztos, a szélsőre 38 bajnoki meccs, és folyamatos játéklehetőség várna abban a másodosztályban, amely története egyik legnívósabb szezonja előtt áll. Könnyen lehet, hogy színvonalasabb lesz, mint az Egyesült Arab Emírségek élvonala, ahol Dzsudzsák az utóbbi négy évet töltötte.

 

És ezeket olvastad már?