TÜZELŐÁLLÁS

Dzsudzsák Balázs: ketyeg az óra, ez vár rá

A 33 éves magyar labdarúgónak június 30-án lejár a szerződése az arab emírségekbeli al-Ainnál.
  • Szerző: Ripost

Ha az al-Ain június 30-ig valóban nem hosszabbítja meg Dzsudzsák Balázs szerződését, akkor a 33 éves labdarúgó ismét szabadon igazolható lesz, nem kell érte átigazolási díjat fizetni. Vajon mi lesz a következő lépése a magyar szélsőnek? A összeszedte a lehetséges verziókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs Fotó: Getty Images

Hazatérés

Dzsudzsák Balázs legutóbb 2007-ben lépett pályára a magyar bajnokságban. A Ferencváros egy hónapja jelezte, hogy nem érdeklődik iránta, ám a Mol Fehérvár FC ismét képbe kerülhet, hiszen 2018 szeptemberében kis híján a Vidihez írt alá Dzsudzsák. Egykori klubja, a Debrecen szintén az érdeklődők között lehet.

Marketing és teljesítmény

Ha Dzsudzsák Balázs magyar csapathoz szerződne, azzal óriási médiaérdeklődést generálna. Nagy kérdés azonban, hogy a marketing érték mellett mennyit profitálnának belőle a pályán? Nem tudni, hogy a gyengécske arab ligában eltöltött négy év mennyire vetette vissza Dzsudzsákot. Mennyi munkára lenne szüksége ahhoz, hogy erősítést jelentsen a csapatának?

Évi egymilliárd

Dzsudzsák Balázs évente egymilliárd forint körüli összeget keresett az arab bajnokságban. Ilyen fizetést egyetlen magyar csapat sem tudna garantálni neki. Ha Dzsudzsák az Emírségekben marad, akkor az al-Vahda, az al-Ittihad és az al-Ain után egy negyedik ottani klubhoz írhat alá. Az arab bajnokságban eltöltött időszaka miatt Dzsudzsák kikerült az európai csapatok látóköréből, meglepetést jelentene, ha valamelyik nyugati klub szerződtetné.

Válogatott

A tavalyi válogatott mérkőzéseken úgy tűnt, feszült a viszony Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szövetségi kapitány között. Nem tudni, azóta mennyire rendeződött a kapcsolatuk. Ha azonban a focista nem talál magának csapatot, akkor aligha a viszonyuk miatt mellőzi majd őt az olasz szakember a bolgárok elleni sorsdöntő pótselejtezőn. Rossi már korábban is lemondott róla, amikor Dzsudzsáknak nem volt klubja.

Visszavonulás

Dzsudzsák visszavonulása is egy opció, de a jövő évi Európa-bajnokság miatt erre minimális az esély. Számára a magyar válogatott a legfontosabb, és miután a nemzeti csapatnak maradt esélye kijutni a jövő évi, részben budapesti rendezésű Eb-re, legalább egy évig még biztosan a pályán láthatjuk a nyírlugosi sztárt.

És ezeket olvastad már?