OLDALVONAL

Kinek üzent Rossi a Facebookon? A szurkolók már sejtik

„Nem vezér, hanem főkolompos”. Kinek szólt a sokat sejtető idézet a szövetségi kapitány közösségi oldalain?
  • Szerző: vav

Nagy port kavart, hogy a vasárnapi magyar-azeri (1-0) Európa-bajnoki selejtező 70. percében lecserélt Dzsudzsák Balázs nem fogott kezet Marco Rossival, sőt a felvételek tanúsága szerint valamit visszaszólt a szövetségi kapitánynak. Most úgy tűnik, a „Mister” üzent, talán a csapatkapitányának (esetleg másnak vagy másoknak is?), hogy mit kell átgondolni a Wales elleni sorsdöntő meccsig hátralévő bő egy hónapban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olajat öntött a tűzre a nyilvános üzenetével?
Fotó: Szabolcs László

 

„Na, ne kezdjük el ezt a semmiből jövő történetet! Volt elég bajunk a héten. Szerettem volna játszani, ennyi, ez teljesen normális, ennyi történt”

– válaszolta Dzsudzsák a vegyes zónában, amikor a meccs után újságírók rákérdeztek a látványos duzzogására.

Fotó: M4sport.hu

Fotó: M4sport.hu

 

Amikor felvetették neki, hogy idegesnek tűnt, arra utalt, hogy a spliti rossz játékon és vereségen (illetve a magyar szurkolók „K**va gyenge”-rigmusán) túl is voltak bajok a nemzeti csapat háza táján.

„Ezen a héten kibuktak azért olyan dolgok, amelyeket kezelnünk kell. Az biztos, hogy ma jól kezdtünk, de a második félidei játék kevés lesz Wales ellen. Ezt is rendbe kell tennünk”

– mondta Balázs az M4 Sport adásában.

Hogy az arab emírségekbeli Al-Ittihad Kalba légiósának gyenge játéka és hepciáskodása méltó-e egy rutinos, több mint 100-szoros válogatott csapatkapitányhoz, nem a mi tisztünk eldönteni. Rossi mindenesetre sokatmondó idézetet jelentetett meg a közösségi oldalain. Talán Balázsnak, esetleg a spliti hibái után lecserélt, majd Azerbajdzsán ellen már a keretből is kihagyott Kádár Tamásnak címezve? Vagy másnak?

„Igazi vezér az, aki arra használja a képességeit, hogy a társaival elérje a kitűzött célokat. Ha azonban ezekkel a képességeket nem elsősorban a csapat, hanem a saját javát szolgálja, nem igazi vezérről, hanem csak egy bandavezérről, főkolomposról beszélünk. Amikor a válogatottban játszol, az egész országodat képviseled, érte kell győznöd. Edzőként neked kell elmondanod az elképzeléseid, de azokat a játékosaidnak kell kivitelezniük. Néhányuknak meglesz a tekintélyük, hogy magukkal ragadják a többieket, és az élre álljanak a terved megvalósításában, hogy a legkisebb részletekre is figyeljenek, amikor az edzők már nem lehetnek jelen”

– fogalmazott erről korábban a magyar válogatott következő ellenfele, Uruguay legendás szakvezetője, Óscar Washington Tabárez, amihez Rossi hozzáfűzte: utolsó Eb-selejtezőnkön, Wales ellen az utóbbi évek legfontosabb mérkőzése vár a magyar válogatottra.

Fotó: Szabolcs László

 

„Egy hónapunk van arra, hogy felkészüljünk, hogy figyeljünk, hogy fejlődjünk. Egy hónapunk, hogy átgondoljunk néhány dolgot. Egy hónap”

– hangsúlyozta az olasz szakember.

 

 

A szurkolók szerint a csapatkapitány a címzett

Rossi posztjai alatt a hozzászólók közül többen is Dzsudzsákot emlegették az üzenet címzettjeként:

„Balázs, Balázs.. Remélem tudod, ez neked szól.. Mert az egód a társaid, a címeres mez és az ország elé helyezted!! Végre valaki megmondta a frankót!”;

„Dzsudzsáknak nem kéne játszania, túl érzékeny”;

„Marco, Dzsudzsi nem való kapitánynak, max. csere.”

És ezeket olvastad már?