TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai dühbe gurult, több fronton háborúzik

Nemrég minden szép és jó volt, de most gond, gond hátán a Herthánál. A gyenge rajt után koppintással vádolták, ráadásul egy rivális klubbal is hadakozhat a magyar edző.
  • Szerző: vav

Noha az Augsburg elleni soványka döntetlenjével a Hertha még növelte is az előnyét a negyedik Wolfsburg előtt (a Farkasokat Huszti Szabolcs csapata, az Eintracht Frankfurt verte egy őrült meccsen), Dárdai Pálnak egyre több kellemetlen üggyel kell foglalkoznia.

A %% már beszámolt arról, hogy a szombati ellenfél, az Augsburg edzője és kapusa is „koppintással” vádolta a berlini trénert. Most pedig egyik legjobb védője elcsaklizása miatt támadt Dárdai egy rivális klubra. Nem is akármelyikre: a Schalke 04-re.

A Hertha mögött 6 pontnyi távolságban, a hatodik helyen kapaszkodó Királykékek kivetették a hálójukat John Anthony Brooksra. Még a téli átigazolási szezonban meg akarják szerezni az amerikai válogatott bekket.

Dárdai szerint sportszerűtlen módszerrel csábítják a Berlinben született, a klubnál felnőtt kulcsjátékosát:

Jay született herthás. És az információim szerint még itt van. Ez nem valami fair egy ilyen meccs előtt

- reagált Dárdai indulatosan azokra a hírekre, amelyek szerint a Schalke az ő egyik legjobbjával pótolná a súlyos sérülést szenvedett világbajnokot, Benedikt Höwedest.

A gelsenkircheniek részéről Clemens Tönnies, a felügyelőbizottság elnöke is megerősítette az érdeklődésüket Brooks iránt, még a Hertha-Augsburg szezonrajt előtt. Sajtóhírek szerint 15 millió eurót fizetnének a 22 éves védőért, ami szép summa, csak hát a Dárdai-csapat egész éves munkáját veszélyeztetné a védelem szétesése. Michael Preetz Hertha-menedzser le is szögezte, hogy Brooks a télen nem eladó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?