TÜZELŐÁLLÁS

Botrány az NB I-ben: Király Gábor ezt mondta a kiállítása előtt

A Haladás kapuslegendája állítja, egyetlen káromkodás sem hagyta el a száját. Ennek ellenére is megkapta a második sárga lapját.
  • Szerző: HBK

Furcsa mérkőzése volt szombat este Király Gábornak: a Szombathelyi Haladás kapusa tizenegyest és ziccert is védett a Ferencváros elleni NB I-es labdarúgó-mérkőzésen, mégsem erre fognak sokan emlékezni. Hanem arra, hogy Lovrencsics Gergő gólja után Karakó Ferenc játékvezető 10 másodperc alatt adott neki két sárga lapot.

Király úgy vélte, hogy a Fradi első gólját leshelyzet előzte meg, ezt reklamálta a bírónál. A meccs után elmondta, hogy pontosan mi történt a pályán azokban a pillanatokban.

„Az elsó gól lesszituációból született és ugye évközben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek. Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot”idézte Királyt a haladas.hu.

 

És ezeket olvastad már?