TÜZELŐÁLLÁS

Sztárcsapathoz kell mennie, Szoboszlai bárhol megállja a helyét

Nem féltik a sztárcsapatoktól Szoboszlai Dominiket, akit Európa legjobb futballklubjai csábítanak.

Hosszú idő után Szoboszlai Dominik lehet az első olyan magyar labdarúgó, aki igazi sztárcsapathoz szerződhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik Fotó: Instagram

A hétvégi sajtóhírek szerint az AC Milan már konkrét ajánlatot tett neki, és csapatának, a Salzburgnak: az olasz gárda 25 millió eurót fizetne érte, Szoboszlai pedig 2025-ig évi másfél millió eurós fizetésért írhatna alá. Mészöly Géza jól ismeri Szoboszlait, és a magyar futballedző úgy véli, a 19 éves játékost könnyen befogadnák új csapatában.

„Szerintem Dominik már felkészült a váltásra, ráadásul válogatott játékosként cserélhet klubot, ami szintén sokat számít – mondta a nak a magyar tréner. – Nem féltem őt, semmi gondja nem lesz a beilleszkedéssel. A szerény, alázatos és jó játékosokat könnyen befogadják az öltözőben. Ott azokat szeretik, akik a pályán remekelnek, és nála ebben nincs hiány. Jól ismerem őt, annak idején, 1999-től 2001-ig együtt játszottam az édesapjával Tatabányán, Dominik pedig 2000 októberében született. Remek mentalitású labdarúgó.”

Mészöly nem félti Szoboszlait, szerinte bárhol megállná a helyét.

„Ha tehetném, azt javasolnám neki, hogy a lehető legjobb bajnokságba és csapatba igazoljon, mert bárhol megállná a helyét. Nem kell őt félteni a sztárcsapatoktól, hogy huh, itt vagy ott sok riválisa lesz, és nem fog játszani. Állni fogja a harcot!”

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás egyetért Mészöly Gézával, és az nso-hu-nak úgy vélekedett, az ifjú játékos sehol nem lógna ki a csapatból.

„Minden lehetőséget számba veszünk, és biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoz – fogalmazott Esterházy. – Természetesen a legfontosabb szempont az, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon, de jelenleg úgy érzem, nincs olyan hely, ahol esélytelen lenne a csapatba kerülésre.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?