SPORT

Óriási magyar siker, Zsóri ünnepelhet Milánóban

Lionel Messi csak a száját húzta az eredmény kihirdetésénél. A Fehérvár támadója magyarul üzent szeretteinek.
  • Szerző: sk

Hatalmas magyar sikerrel kezdődött a FIFA milánói gálája. A legszebb gólnak járó Puskás-díjat ugyanis nem más, mint Zsóri Dániel kapta meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zsóri Dániel
Fotó: MTI

A Fehérvár támadója még debreceni focistaként a Ferencvárosnak lőtt hatalmas gólt februárban. Jelölt volt még Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja nem is leplezte csalódását, amikor kihirdették a magyar győztest.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@zsoridani7 nyerte a Puskás-díjat!!! ????⚽️⚽️⚽️ #fifa #puskasaward #puskas #milano #vidi #molfehervarfc #szekesfehervar #foci #football #fb

MOL Fehérvár FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés,

A focista magyarul köszönte meg az elismerést, családjának, barátainak és a szurkolóknak, s jelezte, még csak karrierjének az elején jár. Kiemelte, óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat első magyarként nyerhette el.

Íme a győztes gól:

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán gratulált:

 

„Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van” – nyilatkozta a milánói díjátadó helyszínén az MTI-nek a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?