KIAJOBB

Puskás-díj: elárulta magát a FIFA-zsűritag, Zsóri góljáról áradozott

Ha valaki, ő ért a gólokhoz. A magyar fiú ollózása döbbentette meg leginkább a korábbi világklasszist.
  • Szerző: vav

A közönségszavazás után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szakértőkből álló tekintélyes zsűrije dönt arról, hogy a három döntős közül Lionel Messi, Juan Quintero vagy Zsóri Dániel kapja-e idén a legszebb gólért járó Puskás-díjat. A FIFA honlapján nyilatkozva a döntnökök egyike, Michael Owen valósággal áradozott a 18 éves magyar tehetség álomgóljáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Twitter

A Liverpool után a Real Madridot és a Manchester Unitedet is megjárt, 89-szeres angol válogatott exklasszis Messi találatát zseniálisnak és nehéznek, Quinteróét ritkának és nehéznek mondta. Zsóri ollózásáról lelkesen annyit beszélt, mint az előző kettőről összesen. Miint mondta, a helyébe képzelve magát, hasonló helyzetben neki két-három másik megoldás jutott volna eszébe ahelyett, hogy akár csak megpróbálta volna a kapuba ollózni a labdát.

„Talán az utolsó lett volna, hogy lövésre gondoljak. A labda messze volt a kaputól, nehezen kontrollálható, kifelé kanyarodott, magasan szállt: ilyenkor természetesen azt néztem volna, hogy kihez továbbíthatnám, vagy megpróbáltam volna megtartani. Szóval ez nem csak a gól minősége miatt lenyűgöző, hanem a technikája és az elképzelés miatt is. Szeretném azt hinni, hogy játékosként mindig, minden helyzetben arra törekedtem, miként szerezhetek gólt, de nem tudom elhinni, hogyan jutott eszébe, hogy ez gólszerzési lehetőség. Úgyhogy a kreativitása, a bátorsága és persze a kivitelezése is mind csodálatos”

- áradozott Zsóri góljáról Michael Owen.

A pályafutása során tétmeccseken több mint 200-szor eredményes Owen mellett olyan csatárlegendák is szavaznak, mint például Ronaldo vagy Miroslav Klose.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?