OLDALVONAL

Zseniális vagy ütődött? Shane Tusup új életet kezdett

Hosszú Katinka már újra a régi, az amerikai sportember viszont látványosan szakít a múlttal.
  • Szerző: vav

Shane Tusup majd' nyolc hónapnyi hallgatást megtörve a héten bejelentette: az úszásnak hátat fordítva a golfnak szenteli az életét. Új területén is a csúcsra akar jutni: „őrült, szinte lehetetlen” célként világbajnoki címre törne. Első hallásra kínos elképzelés, igaz, egyszer már sikerült elérnie a majdnem lehetetlent, éppen Hosszú Katinkával.

2018 májusa óta először törte meg a csendet a nyilvánosság előtt Tusup. A válófélben lévő egykori edző-férj új életet kezd, drasztikus változásra szánta rá magát, hogy végre lezárja a nehéz időszakot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shane Tusup (@tusup11) által megosztott bejegyzés,

 

A forrófejű amerikai 30 évesen adja a fejét a versenyszerű golfozásra, ráadásul úgy, hogy tavaly augusztusban fogott először ütőt a kezébe. Olyanokkal kell megküzdenie, akik kisgyerekkoruk óta űzik a sok pénz mellett rengeteg gyakorlást is igénylő sportágat. Ilyen hátránnyal indulva mégis mi motiválhatja Tusupot, hogy küzdjön a gyakorlatilag elérhetetlen golfsikerekért?

Ha csak a közelébe jut, zseni, de ha belebukik, legalább talált magának egy új elfoglaltságot. Megélhetési gondjai aligha lesznek a tehetős kaliforniai bankárcsalád csemetéjének, akárhogy is végződik a hajdani sztárpár szeptember óta folyó válópere. Pedig a tét az évek során felépített, mintegy kétmilliárdra rúgó közös vagyonuk, cégbirodalmuk elosztása.

Katinka gyorsan túltette magát a szakításuk okozta magánéleti-szakmai válságon. Õsz végén már régi önmagát idézte a versenyeken, és a közös korszakuknál sokkal felszabadultabban, vidámabban viselkedik a medencén kívül. Ráadásul közös úszóklubjuk helyett újat alapított, miként az Iron Lady márkanévvel árusított ajándéktárgyak webshopja is megszűnt már.

Shane viszont a jelek szerint továbbra is keresi önmagát, így kerülhetett képbe a golf, mint új életcél.

Akkor vagyok a legboldogabb, és a leginkább önmagam, ha egy őrült, majdnem lehetetlen célkitűzést üldözök

– utalt Tusup arra, hogy 2012-ben kezdő úszóedzőként a visszavonuláson gondolkodó Hosszúval összeállva is hasonló helyzetben volt, hajdani szerelme végül mégis a sportága csúcsára ért.

 

Nem garantálhatom, hogy én leszek a legjobb, de azt igen, hogy én fogok a legkeményebben dolgozni.

– fogalmazott. Hogy a mostani éles váltás zseniális vagy őrült ötlet-e, majd az eredményei eldöntik.

 

Szakítás minden szinten

Hosszú Katinka egyébként éppen Shane Tusup nagy bejelentésének napján szakította meg a követést korábbi férje, egyben edzője Instagram-oldalán. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő még az új poszt előtt leiratkozott. Tusup egyébként a tegnapi bejegyezését követő órákban további 200 követőt vesztett, az utóbbi hónapokban pedig már közel 6 ezren iratkoztak le az amerikai közösségi oldaláról.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?