OLDALVONAL

Váratlan vallomás: a titkairól mesélt Szalai Ádám

Szokatlanul nyíltan beszélt a pályán kívüli életéről is a rekorder magyar focista.
  • Szerző: vav

Szalai Ádám 2010 januárja óta már a 10. évét tölti a német Bundesligában, és 51 góljával Puskás Ferencék korszaka óta az európai topbajnokságok legeredményesebb magyarja. A 31 éves labdarúgó a Hoffenheim honlapján mesélt magáról, a pályafutása és a focin kívüli élete legfontosabb momentumairól is.

 

Hullámhegyekkel és -völgyekkel tarkított a Kispesten nevelkedett, majd újpesti vargabetű után kamaszként légiósnak állt Szalai karrierje. Most egyik legjobb időszakában van: a Hoffenheim és a magyar válogatott szurkolói is imádják, és a teljesítményére (góljaira) sem lehet panasz, sőt!

Raúllal a Realban

Pályája meghatározó döntése volt, hogy a stuttgarti ifiévek után a Real Madrid tartalékcsapatához igazolt. Utolsó évében Juande Ramos edző benevezte a BL-keretbe is, de Raúl, Huntelaar, Saviola és Higuaín árnyékában tétmeccsen nem rúghatott labdába.

 

"Az az időszak nagyon sokat segített, hogy utána Mainzban sikerüljön a nagy ugrás a Bundesligába. Különösen az utolsó félévem volt hihetetlen, amikor

az első csapatnál voltam, és napról napra együtt edzhettem a legnagyobb sztárokkal

– emlékezett vissza pályája sorsdöntő szakaszára.

Zene pályán és pályán kívül

A Bundesligában egy „fiúzenekar” tagjaként futott be. A Bruchweg Boysnak hívott Holtby, Schürrle, Szalai trió tagjai góljaik után egy zenekart imitáltak a pályán. Õ a cipőit kézbe kapva úgy tett, mintha dobolna, társai léggitároztak és képzeletbeli mikrofonba tátogva ünnepeltek.

Pedig Szalai kedvence az elektronikus zene, tavaly Las Vegasba is elutazott kedvenc DJ-je, Kölsch koncertjére. Sőt:

„Hét-nyolc éve rendszeresen járok DJ-oktatásra. Otthon is van lemezjátszóm, amivel sok zenét keverek, mindig elektrót”

– árulta el egyik hobbiját.

Nagy szerelme a Kis-Duna

Évek óta hosszabb-rövidebb kiruccanásaival is feltűnést kelt a magyar futballsztár.

A testvéreiből, barátaiból, csapattársaiból álló „Szalai Team” a vakációk idején bejárja a világot: hol barcelonai luxusklubban ünnepel, hol az Egyesült Államokban vagy akár brazil üdülőparadicsomban nyaral és bulizik.

Kevesen tudják, hogy a zsúfolt és hangos helyek mellett csendesebben, a külvilágtól félrevonultan horgászva is jól érzi magát:

"Külföldön szeretek a vízparton nyaralni, búvárkodni. Otthon legszívesebben horgászni járok. Budapest közelében a Dunánál van nyaralónk, ahová gyakran járunk a családdal”

– mesélte Szalai.


Első számú...

…példaképe: „Mindig csodáltam Zlatan Ibrahimovicot. Igazi középcsatár, nagydarab, vezéregyéniség, és őrület, milyenek a képességei, a góljai, a csapatai a bajnoki címekkel. Elképesztő fickó!”

…autója: „Az első, amit magam vásároltam, egy Opel Astra GTC volt. A megtakarított pénzemből vettem Stuttgartban. Fiatalként, két-három éve Németországba érkezve szuper érzés volt ezt elérni.”

…vállalkozása: „Az első cégem öt éve tevékenykedik a fémiparban, édesapám az üzletvezető. Számomra nagyon fontos, hogy a futballon kívül más dolgokkal is foglalkozzak."

…hoffenheimi gólja: „A Dortmund elleni meccs (3-1 tavaly májusban, Szalai-góllal – a szerző) a legszebb emlékem. Nagyon-nagyon fontos mérkőzés volt, a klub első BL-szerepléséről döntött.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?