OLDALVONAL

Váratlan fordulat, Törőcsik András vidéken gyógyul tovább

Az Újpest legendás focistáját 2014-es agyműtétje óta kezelik rehabilitációs intézetekben, Budakeszi helyett azonban most a Velencei-tó partjára költöztették.
  • Szerző: SK

Hetek óta a gárdonyi rehabilitációs intézetben kezelik Törőcsik Andrást. Az Újpest korábbi kiváló labdarúgóját is érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, mivel karanténba került a budakeszi rehabilitációs intézetben. Nem látogathatták szerettei, barátai, és ő sem hagyhatta el az épületet. Pedig korábban rengeteget segített a számára, hogy barátja és masszőrje, Pintér István segítségével a közelben, a Pénzügyőr pályán focizhatott, mozoghatott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A labdázás mellett, kocogott, gimnasztikázott, karkörzéseket végzett és sokat sétált is. A veszélyhelyzetben erre már nem volt lehetősége. Ekkor döntöttek a váltás mellett.
„A barátaival úgy döntöttünk, hogy Andrást kisegítjük és egy speciális intézetben vidéken helyezzük el – mondta lapunknak Törőcsik egy, a neve elhallgatását kérő barátja. – Végre látogathatják családtagjai, s a helyi focipályán újra labdázhat. Sokat segít ez neki.”
Törőcsik több baleset után 2014 márciusában szenvedett el komoly fejsérülést, ekkor – a 2010-es operációt követően újra – másodszor is agyműtéten esett át. Napokig életveszélyes állapotban feküdt az intenzív osztályon, s azóta is állandó felügyelet mellett gyógyul.
Május 1-én töltötte be 65. életévét, Gárdonyban most a barátai is fel tudták köszönteni.
„Jobb neki most ott, mint a karanténban. Majd ha normalizálódik a helyzet, akkor visszaköltöztetjük Budakeszire, s akkor a nővére, Éva is közelebb lesz hozzá” – mondta Törőcsik barátja, aki úgy gondolja, hogy nyár végén visszatérhet Budakeszire “Törő”.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?