OLDALVONAL

Szívbe markoló döntés, Michael Schumacher családja szép lépésre szánta rá magát

A súlyos fejsérülést szenvedett legenda alapítványa támogatja az FIA fontos kezdeményezését. Életeket menthetnek.
  • Szerző: Ripost

Michael Schumacher lassan hét éve szenvedett súlyos agysérülést síelés közben, ezért a családja által életre hívott „Keep Fighting” (Küzdj Tovább) alapítvány különösen fontosnak tartja a sportolók fejének védelmét. A jótékonysági szervezet ezért 5000 motoros bukósisakot adományoz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezt célzó akciója keretében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hajdani vörös sisakjára emlékeztetnek a most utcai használatra készült darabok
Fotó: AFP

Schumi egykori Ferrari-főnöke és egyben barátja, Jean Todt a FIA elnökeként szívügyeként kezeli a „FIA a nagyobb biztonságért az utakon”-projektjét. A francia sportvezető nem titkolja, hogy ennek ötletét a Forma-1 legendájának sorsa ihlette. A sisakok életeket menthetnek meg, emberi sorsok rosszra fordulásától óvhatnak.

Az elsősorban elmaradott területeken – többek között Indiában – olcsón (20 euró, azaz 7 ezer forint alatt) kapható bukósisakokat a FIA legmodernebb előírásai alapján gyártják. Fontos szempont volt, hogy a biztonság mellett hőségben is kényelmesek. Közülük a Schumacher-alapítvány adományozta darabok a német pilóta egykori vörös sisakjára emlékeztetnek, rajta kedvencével, az erőt és keménységet jelképező sárkány-motívummal.

„Sisakot viselni akkor is alapvető fontosságú a biztonság szempontjából, ha az utcán közlekednek motorral. Nagyon hálás vagyok a Keep Fighting-alapítványnak, hogy első partnerünkként csatlakozott a programhoz”

- mondta Todt, míg a Schumacheréket képviselő Sabine Kehm így fogalmazott:

„Mindig is Michael szívügye volt, hogy a sisakok jobb technológiával vagy – mint esetünkben – szélesebb körű elérhetőséggel növeljék a biztonságot. Reméljük, hogy ezzel az adománnyal világszerte lendületet adatunk a kezdeményezésnek.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?