TÜZELŐÁLLÁS

Örömhír Schumacherről: elszólta magát barátja a Forma-1 legendájának hogylétéről

Vége az évek óta tartó titkolózásnak? Jean Todtot arról kérdezték, hogy Schumi figyelemmel követi-e a fia sikereit.
  • Szerző: vav

„Természetesen figyelemmel követi”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- szólta el magát Jean Todt a francia RTL-en, amikor arról kérdezték: követi-e Michael Schumacher a Forma-1 ajtaján kopogtató fia fejlődését.

Todt baráti viszonyt ápol Schumacherrel (Fotó: AFP)

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökének nyilatkozatáról beszámoló Daily Mail szerint ez az eddigi leghitelesebb utalás arra, hogy a 2013 végi síbalesetében agysérülést szenvedett Schumi tudatánál van.

A bennfentesek szűk köréhez tartozó Todt akkoriban került baráti viszonyba a legendás F1-pilótával, amikor Schumacher a beosztottjaként nyert öt vb-címet a Ferrarinál. A francia sportvezető korábban is többször beszélt arról, hogy gyakori látogatásai során együtt tévéznek. Arra azonban mindig kínosan ügyelt, hogy ne áruljon el konkrét információt Schumacher hogylétéről. A család ugyanis szigorúan magánügyként kezeli az egészségi állapotát.

„Továbbra is harcol, és csak azt kívánhatjuk neki és a családjának, hogy jobbra forduljanak a dolgok”

- mondta Todt.

A 21 éves Mick Schumacher két futammal a szezon vége előtt 22 pont előnnyel vezeti a Forma-2 világbajnoki pontversenyét. A hátralévő két nagydíjat jövő vasárnap, majd egy héttel később rendezik Bahreinben. A német tehetség ezután minden jel szerint a Haas F1-es istállójánál folytatja a pályafutását, hosszabb távon pedig apja nyomdokain a Ferrarihoz vezethet az útja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?