OLDALVONAL

Puskás-rajongó nagyapjáról és a lelátón leköpött feleségéről beszélt Marco Rossi

Külföldi ajánlatokkal bombázzák, de nem véletlenül tervez hosszú távon Magyarországon. Szerinte a sorsa vezette hozzánk Olaszországból.
  • Szerző: vav

Minden nehézség ellenére várakozáson felül teljesítette őszi nagy sorozatát a labdarúgó-válogatott. A sikerek miatt külföldön is megnőtt az érdeklődés olasz kapitányunk, Marco Rossi iránt, de ő szíve szerint meghosszabbítaná a jövőre lejáró szerződését. Imádott nagyapja emléke miatt is sorsszerűnek érzi a magyarországi munkáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: mlsz.hu

„Szerettem volna nyomot hagyni a magyar válogatott történetében, emlékezetessé akartam tenni azt az időszakot, amikor én ülök a kispadon. Ezt a célt elértem”

– mondta az idei utolsó mérkőzését felvezető online sajtótájékoztatóján a pesti lakásában karanténba kényszerült Rossi.

Olasz szövetségi kapitányunk elmondta: kapott ugyan érdekes ajánlatokat külföldről, de nyitott arra, hogy a jövő évi világbajnoki selejtezők után lejáró szerződését akár máris meghosszabbítsa.

Az Európa-bajnoki kvalifikáció miatt hazájában is slágertéma lett Marco Rossi (mint legutóbb 2017-ben, amikor csodaszámba menő bajnoki címig vezette a Honvédot). A La Stampának adott interjújában például elmondta: nagyapja, Gino emléke miatt számára Magyarország nem egy munkahely a sok közül.

Fotó: MTI

Miközben apja dolgozott, gyerekkorában a nagypapa kísérte el kedvenc csapatához, a Torinóhoz, ahol Rossi profi focista lett. Az évek során sokat beszélgettek a negyvenes években sorozatban ötszörös bajnok „Grande Torinóról” (Nagy Torino), amit a csapat 1949-es repülőgép-tragédiája után a papánál az ötvenes évekbeli Honvéd, és a sztárjaival fémjelzett magyar Aranycsapat rajongása pótolt. A torinói sztár, Valentino Mazzola halála után már csak Puskás Ferencet tudta bálványozni Rossi nagyapja.

„Olyan, mintha bezárult volna egy kör az életemben. Magyarország a sorsom volt”

– mondta Rossi, aki a papa Honvéd- és Puskás-imádatáról korábban (a kispesti időszakában) zokogva mesélt a nak is.

Utolsó olaszországi meccsén arcon köpték a feleségét

A Torino, a Brescia és a Sampdoria játékosa volt, légióskodott a német Bundesligában és Mexikóban is, de a hazájában edzőként csak a negyedosztályig jutott Marco Rossi. Ha arról kérdezik, visszatérne-e, mindig nemmel válaszol. Most elárulta a legfőbb okát:

„A Cavesével otthon egy-egyre végeztünk a Tarantóval, amelynek az értéke a miénk tízszerese volt. Mégis elküldtek. Van ez így, de hogy utána a feleségemet, Mariellát arcon köpték a lelátón, olyasmit a világon sehol sem tapasztaltam”

– mondta Rossi utolsó hazai meccséről az Il Mattinónak.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?