OLDALVONAL

Könnyes interjú: Rossi infarktusveszélyt is vállalna a bajnoki címért

Érvek és érzelmek között tépelődik a Honvéd olasz edzője. A Ripostnak beszélt a csapatáról, a terveiről, a Fradi-pletykáról, sőt a nagypapájáról is.
címkék:
  • Szerző: vav

Öt fordulóval a vége előtt, óriási meglepetésre a Honvéd vezeti az NB I-et, megelőzve a sokkal esélyesebb Videotont, a Vasast és a címvédő FTC-t is. A kispesti meglepetéscsapat olasz edzőjét, Marco Rossit kérdezte a %%.

Nyáron megy vagy marad?

– Még semmi sem dőlt el, zajlanak a beszélgetések. Nem lefutott meccs, sok érv szól a maradás és a távozás mellett is. Természetesen fontos a pénz, de ha csak az motiválna, nem a magyar fociban dolgoznék. Egy pici, szép fejezetet szeretnék írni a Honvéd történelemkönyvében. Ez idén akár bajnoki cím is lehet, de számomra fontos, hogy sikerül-e jövőre is fejlődni, előrelépni.

Tényleg hívja a Fradi?

– Profi edző vagyok, de azt is láthatják rajtam, hogy nem egy szívtelen zsoldos. Ha esetleg váltok, lehetőleg külföldre tartanék. Nem haza, Olaszországba, mert arról már letettem, hogy otthon megfelelő szintről kapjak ajánlatot. Magyarországon a Honvéd-szurkolók valószínűleg árulásnak tekintenék, ha a Fradihoz mennék, de amúgy sem hiszem, hogy érdeklem a Ferencvárost, amelynek ráadásul van is még évekig szerződéssel rendelkező edzője.

Készül már egy kalandos kazah túrára BL- vagy El-selejtezőn?

– Nem gondolkodunk ennyire előre. Lépésről lépésre haladunk, a következő feladat a Gyirmót legyőzése. Ez kötelező, de a kötelező mindig nehéz. Valószínűleg összejön az európai kupaszereplés, de most az első álmunk a fontos: küzdeni a bajnoki címért!

Mi a titkuk?

– Nincs titok, ez nem boszorkánykonyha. A hiányosságainkat szervezettséggel pótoljuk. A profi munkához egy kis extrát is hozzá kell adni szívből. A stábommal volt egy elképzelésünk a modern futballról. Megnyertük a játékosokat, megtanulták, így ma már bárki ülhetne a kispadon, a csapat játszana magától. Most mindent rózsaszínben látunk Kispesten, érezni a felénk áradó szeretetet. A minap például egy szurkoló a rólam készített festményével ajándékozott meg.

Zsolt Kimmel barátunk saját készítésű ajándéka Marco Rossinak #kimmelart

Közzétette: KISPEST-HONVÉD FUTBALL CLUB – 2017. április 24.

Fantasztikusak az idei sikereink, de most a tulajdonostól az edzőkön és a játékosokon át a többiekig, mindenki erőn felül teljesít a klubnál. A realitás egy erős középcsapat lenne. A Honvédot sajnos méltatlanul magára hagyták a magyar futballban, ez a klub több támogatást érdemelne.

A szavaiból úgy tűnik, az érvek inkább a távozása mellett szólnak, de az érzelmei ide kötik.

– Az érzelmeimet és az észérveket is mérlegre teszem majd. Imádott nagypapám régen sokat áradozott a Honvédról. Hétévesen ő vitt a legendás Filadelfia-stadionba, ahol aztán a felnőttcsapatig vittem – emlékezett vissza elérzékenyülve, a patakzó könnyeit törölgetve Rossi. – A repülőszerencsétlenségben odaveszett „Grande Torinót” a későbbi „nagy Honvédhoz”, legjobbját, Valentino Mazzolát pedig Puskás Ferenchez hasonlította a nagypapám. Hihetetlen csoda volt, hogy életemben először pont ennél a nagy múltú klubnál kaptam edzői munkát külföldön.

Ki lesz a bajnok?

– Feljött a Vasas, de remélem, a Videoton elleni utolsó hazai meccsünkön, a teli Bozsik-stadionban dönthetünk a bajnoki cím sorsáról. Az igazi csoda az lenne, ha addigra már biztos bajnokok lennénk. Nem bánnám, mert egy „döntőn” még szívinfarktust kapnék a pálya szélén...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?